Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре: Амерички сан

Ускрс у Калифорнији

,,Христос Воскресе, земљу потресе, тугу однесе, а радост донесе” - рекао је Св. Вл. Николај Велимировић.

 

Чини се да су епиграфске речи Светог Николаја српског и свеправославног најбољи синопсис овогодишње прославе Празника над Празницима у Српској Православној Цркви Светог Саве у Лос Анђелесу.

Наиме, у овој  светосавској Парохији, основаној још почетком ХХ века  равноапостолним трудовима Св. Севастијана (Дабовић) , сабрали су се  у радости коју само Васкрс може да донесе Срби и Српкиње, као и многобројни гости других националности, да заједно прославе овај надоносни празник. 

 

Посета и учешће народа било сјајно. Око 750 душа се сабрало на Св. Литургији, банкету и пикнику уживајући у прелепом пролећном калифорнијском времену. Централни део свечаности била је свакако Св. литургија коју је локално свештенство служило у јединствено лепом храму, толико украшеном да се слободно може рећи да је права икона и предукус Царства Божијег. Затим је уследио банкет  и пикник у порти нашег храма, који је организовао вредни Црквени одбор са локалним огранком КСС-а. Служили су се српски традиционални специјалитети са роштиља, врућа јагњетина а сваки верник је на поклон од цркве добио црвено Васкршње јаје.  Народ је уживао у свечаној атмосфери, дружењу и међусобним озареним лицима, поносни на своју веру и традицију. Утиске о овогодишњој торжественој прослави Васкрса преноси отац Предраг Бојовић.

  

Аутор емисије Драган Ракоњац

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи