Културни центар

Упркос или у инат пандемијским околностима, овогодишњи летњи фестивали одржани су на размаханим крилима, потврђујући есенцијалну потребу за културом и уметношћу, можда нарочито у времену летње доколице.

Белеф је на самом почетку лета донео чак пет уметнички амбициозних позоришних премијера, обезбеђујући, поред тога, и низ премијерних гостовања. Фестивали у Црној Гори, "Пургаторије" у Тивту и "Град театар" у Будви, имали су премијерне и ревијалне садржаје који су показали да и летње позорнице могу бити простори уметнички изазовних дела. У "Фокусу" Културног центра разматрамо питања односа између уметности и забаве на летњим фестивалима, као и улогу културе у области туризма. У овом делу емисије учествују Милена Лубарда Маројевић, директорка Фестивала "Град театар", Татјана Мандић Ригонат, редитељка и селекторка Фестивала "Пургаторије", Милена Тробозић Гарфилд, продуценткиња и чланица одбора БЕЛЕФ-а, и редитељи Егон Савин и Никита Миливојевић.

Представа Магбет
Представа Магбет

У Београдском драмском позоришту је премијерно изведена представа "Трамвај звани жеља", у режији Ленке Удовички. Једну од улога у представи игра Јово Максић, који је гост Културног центра.

У емисији ће бити речи и о недавно одржаним концертима група Pixies и Arrested Development у Београду, изложби "Nobody's House" Анђеле Грабеж у Културном центру Београда, књизи "Бели шум" Дона ДеЛила, филму "Они" Алекса Гарланда, као и о јубилеју објављивања албума "Одбрана и последњи дани" Идола, пре четрдесет година.

Ана Тасић
Ана Тасић

Уредник емисије Ана Тасић 
Аутори рубрика Марија Ненезић, Ана Тасић, Јована Јанковић, Николина Срећковић, Зорица Којић, Страхиња Савић  
Редитељ Рашко Милатовић 
Монтажери Аника Тесла и Никола Манић 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи