Час анатомије: Пре и после интернета

Нису ли интернет и стварност коју је "мрежа" произвела успели оно што разне идеологије покушавају вековима, промену човекове свести и успостављање новог поретка?

Шездесете године прошлог века када је рачунарска мрежа "зачета" у војној индустрији и нису тако далека прошлост али се нама, који интернет поистовећујемо са рутином и свакодневицом, чини да су прошли векови од појаве првих кућних рачунара до данас. Технологија постиже невероватно убрзање, уз њу, убрзава се и доживљај стварности која нас окружује па се многи слажу с мишљењем да нам више не треба корак до виртуелне реалности, дубоко смо закорачили у њу.

Како се у том контексту позиционирају класичне предсатве о масовном, знању, информацији, уметности и култури, политици, идентитету, истини и лажи... да ли ће време аналогне стварности ускоро бити похрањено у архиви меморије будућег човечанства ? О томе какав ће бити "карактер" тог човечанства, мишљења се разликују.

Гости Часа анатомије су филозоф Машан Богдановски, професорка Филозофског факултета у Новом Саду, теоретичатка и критичарка књижевности Владислава Гордић Петковић, списатељица Марија Павловић и истраживач и аналитичар будућности технологије Зоран Ђукановић.

Уреднице емисије: Марија Ненезић и Јасмина Врбавац
Редитељ: Филип Чоловић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије