Око магазин: Аустралија, апокалипса данас

Последице катастрофалних пожара на аустралијском континенту

Слике које ових дана долазе из Аустријалије су застрашујуће. У највећим пожарима који су памте страдало је чак 500 милиона животиња. Од укупног броја коала страдала је чак трећина, а неке ретке врсте потпуно су нестале... Зашто је до свега овога дошло, да ли ће након пожара започети озбиљан разговор о климатским променама и да ли ћемо торбаре убудуће гледати само у Зоолошким вртовима.

Џастин Тридо, премијер Канаде земље из које је највише страдалих путника оптужио је Иран за пад украјинског авиона. Без обзира што каже да је могуће да то није било намерно Тридо је рекао да се неће смирити док се не сазна истина. Притом и Њујорк тајмс је објавио снимак на коме се, према наводима, види како иранска ракета обара авион у близини аеродрома у Техерану. С друге стране Иран демантује да има било какве везе с тим и позива све заинтересоване стране да се укључе у истрагу о паду авиона.

Било је то пре 75 година у месту Горњи Будачки на Кордуну. Група Срба у партизанском покрету осуђена је због злочина велеиздаје; петорица на смрт, остали на губитак грађанских права. Зашто је за Србе у Хрватској ово један од најважнијих догадјаја и зашто се о њему није говорило? О томе за Око магазин говоре аутор књиге Кордунашки процес Чедомир Вишњић и сарадник Просвјете из Загреба Петар Лађевић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије