Четвртком у 9: Црна Гора - Чудо невиђено

Може ли да буде оно што се чинило да бити не може или шта ће све да буду последице једног спорног закона.

Контроверзни Закон о слободи вероисповести, који је усвојен у Скупштини Црне Горе у сред ноћи, уз инциденте неколико дана пред Нову годину од 8. јануара је и званично на снази.

Све то време а и много дуже од тога траје борба грађана Црне Горе за имовину њихове Цркве. Може ли та борба да буде непрестана? Може ли да буде оно што се чинило да бити не може: да се повуче спорни Закон о слободи вероисповести. Да ли је Закон отимачина или стављање Цркве у правне оквире? Каква ће после свега овога да буде судбина Срба у Црној Гори? Какви ће да буду односи Србије и Црне Горе?

Гости: Богољуб Шијаковић, професор Православног богословског факултета у Београду

Миша Ђурковић, научни саветник и директор Института за европске студије

Далибор Ђукић, доцент на Правном факултету у Београду

Из Подгорице се укључује: Владимир Павићевић, политиколог и председник Црногорске партије

Аутор емисије: Горислав Папић



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије