Монтевидео, Бог те видео

Трећа епизода: "Дерби"

Освануо је дан великог дербија. На Чубури узбуђење достиже врхунац. Сви који могу одлазе на стадион спортског клуба да присуствују окршају између "БСК"-а и "Југославије", па тако и ватрени навијач "БСК"-а кафеџија Рајко. Његов опонент берберин Боца, ватрени навијач "Југославије", остаје код куће и одлучује да меч прати преко радија.

За Тиркета овај меч има посебан значаја. Дерби је прилика да покаже шта уме и зна али и шанса да уколико постигне гол освоји опкладу и добије ново шивено одело.

И Моша прижељкује да постигне гол. Он је плаћен по постигнутом голу а дугови које има непрестано расту.

Дербију присуствује и селектор Ногометног савеза Југославије Анте Пандаковић кога као специјални гост у серији игра легендарни фудбалски тренер Мирослав Ћиро Блажевић.

Дерби почиње и прве варнице међу играчима почињу да севају. Тиркетове фудбалске бравуре провоцирају играче "Југославије" који никако не могу да му доскоче. Капитен Милутинац одлучује се за грубљи приступ игри... настаје туча и скандал на терену...

У главним улогама: Милош Биковић, Петар Стругар, Нина Јанковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Данина Јефтић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Виктор Савић, Милован Филиповић, Михаела Стаменковић, Анита Манчић, Марко Николић, Сергеј Трифуновић, Никола Ђуричко, Срђан Тодоровић, Слободан Нинковић, Предраг Васић, Тања Бошковић и многи други.

Телевизијску серију креирали: Драган Бјелогрлић и Срђан Драгојевић
Костимограф: Драгица Лаушевић
Сценограф: Немања Петровић
Монтажер: Марко Глушац
Музика: Роберто Магнифицо
Директор фотографије: Горан Воларевић
Сценарио: Срђан Драгојевић и Ранко Божић, на основу књиге спортског новинара Владимира Станковића.

Режија: Драган Бјелогрлић

Уредник серије: Милош М. Радовић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије