С Тамаром у акцији

Обилазак породица којима су биле посвећене акције осме ТВ сезоне.

Сада већ по традицији, на крају сваке телевизијске сезоне - ауторка серијала и хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији" и њена екипа сумирају утиске и подсећају нас на акције које су спровели и све оно што је њихов тим успео да постигне током хуманитарних акција које смо пратили кроз 12 ТВ емисија осме сезоне серијала.

Екипа хуманитарног пројекта и ТВ серијала "С Тамаром у акцији" је током 8. сезоне помогла 10 породица које живе на територији општина централне Србије и Шумадије. Реновирано је приближно 600 квадрата животног простора, 23 детета добила су много боље животне услове који ће обележити њихово детињство. Саграђено је 10 купатила, уведене су вода и канализација у осам домаћинстава. Двоје домаћина, две главе породице, добили су бољи посао, чиме им је истовремено омогућено и квалитетније заједничко време са породицом. Младић који живи сам, Александар Матић, такође је захваљујући иницијативи ауторке серијала, добио стално запослење.

У оквиру специјалних акција, којом се завршава свака ТВ сезона пројекта, екипа "С Тамаром у акцији" реноварала је и две основне школе у селима Извор (код Пирота) и Мечковац (код Врања). Шездесетак малишана из ова два села, је захваљујући тиму "С Тамаром у акцији" ову школску годину почело у реновираним школама, тачније - у истим условима које имају и деца која се школују у већим градовима, што је била основна идеја ауторке пројекта, Тамаре Грујић.

Поред грађевинских радова, екипа емисије нас је провела кроз лепоте централне Србије, кроз оне градове и крајеве које нисмо видели у пролећним акцијама. Осим природних лепота, манастира, и карактеристичних манифестација, Тамара воли да нам указује и на примере народног градитељства, којим је моравска Србија посебно богата. Тим емисије посебну пажњу посвећивао је и представљању етно домаћинстава, скрећући пажњу гледаоцима на иницијативе наших суграђана који су направили дивна одморишта широм Србије. То су праве мале "оазе", где људи који станују у градовима за пристојан новац могу да проведу квалитетно време и да се одморе.

Управо у таквом једном домаћинству - у етно домаћинству Столово (у близини Параћина, поред аутопута), окупиле су се све породице којима су биле посвећене акције осме сезоне. Деца су видела како настају дела уметности дувања и пирографије на стаклу. Ове и друге дивне старе занате, екипа емисије "С Тамаром у акцији" такође континуирано афирмише и труди се да их отргне од заборава, указујући на њихов значај и лепоту.

Уживајући у дивном амбијенту бање Сисевац, претходно посетивши и један од наших најлепших и најзначајнијих манастира - Раваницу, чланови породица којима је Тамарин тим помагао у овој ТВ сезони међусобно су се упознали и дружили заједно са екипом серијала, евоцирајући успомене на грађевинске подухвате и акције које су им вишеструко промениле животе.

Последња, епизода осме ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 10. јануара, на Првом програму Јавног сервиса са почетком у 21 час.

О идућој ТВ сезони:

Након севера Косова, одакле је стартовао серијал и хуманитарни пројекат "С Тамаром у акцији" - преко територија општина на југу, истоку, западу и централној Србији, екипа емисије ће након укупно спроведених 104 акције - искористити новогодишње празнике да се добро одмори и испланира своје наредне хумане подухвате.

Током 2020. године, акције и ТВ епизоде девете и десете сезоне биће спроведене и снимане на територији Војводине а биће посвећене помоћи за укупно 26 породица.

Селекција породица и контакти са социјалним службама општина које се налазе на северу наше земље увелико су у току али и овом приликом подсећамо како можете слати пријаве за емисију:

Уколико познајете неку породицу која живи на територији Војводине а сматрате да им хуманитарни пројекат "С Тамаром у акцији" може помоћи.

Пријаве се шаљу на адресу Радио-Телевизије Србије (РТС, 11000 Београд, Таковска 10) као и на налоге на друштвеним мреже емисије "С Тамаром у акцији". Основни предуслови - правила за пријављивање јесу: решени имовинско - правни односи за имовину коју породица пријављује за акцију помоћи, потом је потребно да објекат прође грађевинску контролу (да може да се реновира у одређеном временском року)...

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије