Рукомет - ЕП: Белорусија - Србија

Рукометна репрезентација Србије одиграће против селекције Белорусије први меч на Европском шампионату у Аустрији, Норвешкој и Шведској. Утакмица првог кола групе А између наше репрезентације и Белорусије игра се у Грацу, од 18.05 часова, уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор меча биће Немања Матић.

У другој утакмици групе А, састаће се репезентације Хрватске и Црне Горе од 20.30 часова. Хрвати су фаворити у нашој групи, што значи да ће утакмица против  Белоруса бити од изузетне важности за нашу селекцију, с обзиром на то да се Европско првенство први пут игра у формату са 24 репрезентације, тако да ће само две првопласиране репрезентације из шест група са по четири тима проћи у другу фазу Европског првенства.

Србија се састала са Белорусијом и на прошлом Европском првенству у Хрватској 2018. када је у другој фази турнира Белорусија савладала нашу репрезентацију са 32:27.

Наши момци ће одмерити снаге са Белорусима у Грацу, у истоименој дворани, која прима 6000 гледалаца.

Судије утакмице биће Португалци, Дуарте Сантос и Рикардо Фонсека.

Србија је на прошлом Европском првенству у Хрватској 2018. заузела 12 позицију на турниру на којем је играло 16 репрезентација, док су Белоруси били десети на том такмичењу.

Србија је играла и на прошлом Светском првенству у Данској и Немачкој 2019. на којем су наши момци на крају били на 18 месту.

Белорусија није играла на претходном Светском првенству 2019. Белорусима је ово четврто Европско првенство за редом, а на претходна три шампионата старог континента увек су пролазили у другу фазу такмичења. Са друге стране, нашој репрезентације је ово шести узаступни наступ на Европском првенствима, и укупно 11 турнир за наш национални тим.

Најбољи резултат Србија је постигла као домаћин Европског првенства 2012. када је у финалу Данска била успешнија од сјајне генерације наших рукометаша.

Белоруси се никада нису борили чак ни за пето место на Европском шампионату, а најбољи резултат постигли су 1994. када су у Португалији били на деоби седмог места.

Изабраници селектора Ненада Перуничића ће бити благи фаворити у овом дуелу против непредвидиве репрезентације Белорусије.

Након меча са Белорусима, наши момци ће 11. јануара играти са Црном Гором, док је дерби са Хрватском заказан за 13. јануар.

Све мечеве наше репрезентације са Европског првенства моћићете да пратите директно на програмима РТС-а, уз коментар Немање Матића.

Утакмица првог кола групе А на Европском првенству за рукометаше, измедђу репрезентација Србије и Белорусије игра се у Аустрији, у Грацу.

Директан пренос утакмице је од 18.05 часова на Првом програму РТС-а.

Коментатор меча биће Немања Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије