Плава птица

Где се носе туфне за Нову годину? Шта да урадите са јелком када прођу празници? Да ли је Деда Мраз одувек био добар? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новогодишњој епизоди "Плаве птице" у суботу, 28. децембра, у 12:05, на Првом програму РТС-а!

 

С обзиром да је ово последњи плавоптичасти лет у 2019. години, све ће бити спремно за Нову годину. Па добро, све... осим јелке, коју је Осман изгубио. Зато ће он морати да изиграва јелку. А шта да урадите са живом јелком када прођу празници, откриће нам наша драга госпођа Ж. Наравно, неће она мислити на живе јелке попут Османа, већ на оне које имају бусен.

Нова година се слави свуда у свету, али је свако слави на свој начин. Који народ тада носи туфне, где се једе суво грожђе, а коме су крофне главно новогодишње јело, сазнаћемо у нашем празничном сонгу.

Иако је сви знамо за Деда Мраза, не знамо баш сви за Ушату планину, Корватунтури. Или бар не можемо лако да упамтимо назив ове планине преко које Деда Мраз чује жеље свих нас. Зато ће нам Осман то нацртати тако да више никад не заборавимо.

О Деда Мразу ће нам, пак, нешто више рећи наша гусарска посада. И не само о Деда Мразу, већ и о његовом ирвасу Рудолфу и осталим помоћницима којих има више него што смо мислили и разликују се од државе до државе.

Куварица ће нам показати како да направимо јелку од поврћа, господин Џ ће имати новогодишњу питалицу, Осман новогодишњи трик, а другарићи из хора "Чаролија" ће улепшати наш празнични лет једном правом новогодишњом песмом. Зато нас гледајте у суботу 28. децембра, у 12:05. на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Иван Милановић и Игор Басоровић, композитор Драгољуб Илић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару