Фудбал - ЛШ: Црвена звезда - Тотенхем

Фудбалери Црвене Звезде дочекују вицешампиона Европе Тотенхем у четвртом колу групе Б Лиге шампиона. Меч се игра на стадиону Рајко Митић од 21 час, уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Коментатор утакмице је Немања Матић.

У прошлом, трећем колу групе Б, Тотенхем је у Лондону савладао Црвену Звезду са 5:0. Двоструки стрелци на том сусрету били су Хари Кејн и Сон, док је један погодак постигао Ерик Ламела.

Ипак, фудбалери Владана Милојевића имаће прилику да се реванширају гостима из Енглеске, надахнути и инспирисани прошлогодишњом победом над Ливерпулом у Београду са 2:0.

На табели групе Б Бајерн води са максималних 9 бодова, Тотенхем има четири бода, Звезда три, док је Олимпијакос четврти са само једним бодом.

Црвена звезда је после пораза у Минхену од Бајерна са 3:0, савладала Олимпијакос у другом колу у Београду са 3:1, након чега је уследио поменути дуел са Тотенхемом у Лондону.

Тотенхем је на старту ремизирао са Олимпијакосом 2:2 у Пиреју, а уочи победе над нашим шампионом, доживели су дебакл пред својом публиком у другом колу од Бајерна са 7:2. Тотенхем је без победе на осам овогодишњих гостовања, а на страни имају скор од 4 ремија и исто толико пораза. Ово им је четврта узастопна сезона у Лиги шампиона, а у домаћем шампионату су тек 11, са 13 бодова после 11. кола. На последњих шест сусрета у свим такмичењима имају једну победу над Звездом, два ремија и три пораза, а у прошлом колу Премијершипа ремизирали су у Ливерпулу са Евертоном 1:1.

Црвена звезда је лидер наше Супер лиге, са 39 бодова после 14. кола. Звезда је на последњих девет сусрета остварила девет победа и има тај један пораз од Тотенхема, након чега су уследила и три тријумфа у домаћој лиги над Радником из Сурдулице, Бачком Тополом и Пролетером из Новог Сада у прошлом колу са 2:0. Ово ће бити 12. Звездин меч на евро сцени ове сезоне, а шести пред својим навијачима. Уједно, ово ће бити и пети сусрет црвено-белих у елитном друштву на свом терену, у историји клуба, а на претходна четири сусрета у Лиги шампиона у Београду, Звезда је побеђивала Ливерпул и Олимпијакос, ремизирала са Наполијем и изгубила од Пари Сен Жермена прошле сезоне.

Шампион Србије ће имати огромну подршку са трибина, а улога фаворита ипак припада тиму Маурисија Поћетина који је прошле сезоне имао само једна бод после три одиграна меча, а потом дошао и до финала Лиге шампиона где су поражени од Ливерпула са 2:0. Звезда се 21 пут састајала са екипама из Енглеске и има скор од седам победа, осам пораза и шест ремија.

Поћетино има проблем са повредама Ламеле, Харија Кејна, индиспонирани су Сон и Орије који су приликом старта поломили ногу играчу Евертона у недељу, а тренер Тотенхема не може да рачуна ни на искусног Фертонгдена.

Дилема је ко ће у Милојевићевом тиму пре свега добити шансу у нападу - Павков, Боаћи или Томане и хоће ли тренер Црвене звезде од старта напасти ривала на популарној Маракани у Београду.

Утакмица четвртог кола групе Б Лиге шампиона између Црвене звезде и Тотенхема игра се у среду од 21 час на стадиону Рајко Митић, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Коментатор утакмице је Немања Матић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару