Друг Марко, 7-10

Седма епизода: Марко као препрека

У седмој епизоди играно-документарне серије "Друг Марко" видећемо због чега је и за кога Ранковић постао претња када је званично постављен за Титовог заменика. Како се Тито дистанцирао од њега и како то Ранковић није уочио.

Гледаоци ће имати прилику да сазнају занимљиве детаље из односа Тита, Ранковића и Слободана Пенезића Крцуна. Због чега су нарушени односи између Ранковића и Крцуна. Да ли је Крцун прислушкиван и да ли је била планирана његова смена. Шта је Тито рекао Крцуновој супрузи ко је организовао убиство њеног супруга.

После Осмог конгреса СКЈ Тито је одлучио да елиминише Ранковића из политичког и јавног живота. Ко је осмислио ту акцију и како је Тито припремао српско руководство да га у томе подрже. Зашто Ранковић није реаговао на упозорења Добрице Ћосића и Јована Веселинова.

Посебно је занимљиво како Ранковић и његови главни ослонци Удба и Партија нису открили да се у тајности припрема седница Извршног комитета ЦК СКЈ чији је он извршни секретар и на којој је он практично смењен. Како је Тито запретио генералу Ивану Гошњаку због покушаја да заштити Ранковића.

У овој епизоди играју: Небојша Дугалић, Ваја Дујовић, Радомир Николић, Милица Јаневски, Драган Вујић Вујке, Александар Срећковић и Хаџи Ненад Маричић.

Продуценткиња серије је Данка Милошевић и продукција ГФЦ. Режисер је Недељко Ковачић, а аутор сценарија Светко Ковач. Сарадници на сценарију су Недељко Ковачић и Кристина Ђуковић. Наратор је Тихомир Станић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи