Читај ми!

Серена поново влада Вимблдоном

Серена Вилијамс – Гарбине Мугуруза 2:0 (6:4, 6:4). Серена Вилијамс поново је освојила Вимблдон. Американка је у финалу сломила отпор Гарбине Мугурузе и освојила свој шести трофеј у Лондону, 21. гренд слем титулу. Прву титулу освојила још 1999. године.

Серена суверено влада женским тенисом. Мугуруза пружила снажан отпор фаворизованој противници. Како је меч одмицао Серена је преузимала контролу, и успела да преокрене први сет. Потом је у другом сету Американка доминирала, међутим, противница успева да се врати из "мртвих" и извуче после два Серенина сервиса за меч. Међутим, губи свој сервис и дозвољава Серени да меч реши у своју корист и освоји титулу.

Мугурузе је много боље ушла у меч. Искористила је неколико везаних грешака противнице, пре свега три двоструке сервис грешке, и стигла до брејка на самом почетку меча. Предност је чувала све до 4:3. Тада је Серена успела да врати брејк, потом и стигне до преокрета. Уз још један брејк Американка успева да први сет добије са 6:4.

У другом сету Серена је од самог старта у своје руке преузела контролу игре. Она прва успева да одузме сервис противници, а потом уз још један брејк поведе са 5:1. Шпанкиња се није предавала, успева да веже три гема уз два брејка и смањи на 5:4. Када се очекивала још већа борба, Серена успева да нападне сервис противнице, освоји три везане гем, сет и меч лопте, искористи прву и освоји трофеј – 6:4 и у другом сету.

Ток меча:

16.34 – Нови сервис Шпанкиње, овог пута Серена експресно долази до три везане меч-лопте, користи прву и решава гем, сет и меч у своју корист – 6:4 и у другом сету.

16.26 – Шпанкиња се потпуно враћа у меч, и, након освојеног свог сервиса, поново напада Серенин. Долази до три везане брејк шансе, Серена везује три одлична сервиса и долази до изједначење. Са новим сјајним сервисом Серена осваја прву меч-лопту. Мугурузе успева да спасе прву меч-лопту, ново изједначење. Потом Мугурузе осваја и четврту шансу у овом гему, па је пропушта. Пета брејк лопта за Шпанкињу, користи је успева да врати и други брејк. 

16.18 – Мугурузе се не предаје, напада сервис противнице и успева да врати један брејк – 5:2.

16.15 – Игра Мугурузе је све блеђа, поново губи свој сервис и Американка води са 5:1.

16.10 – Серена долази до брејка у раној фази другог сета. Серена је напала сервис Шпанкиње при резултату 2:1, освојила две везане брејк лопте и искористила прву – 3:1.

15.56 – Потом Серена осваја свој сервис, и поново напада противничин. Осваја прву сет лопту на сервис шпанске тенисерке, користи је и решава први сет у своју корист – 6:4.

15.46 – Нови севис Шпанкиње и нови напад Серене, Американка поново долази до 15:40, користи другу брејк шансу и противници одузима сервис – 4:4.

13.39 – Серени је дуго требало да уђе у меч, покушај да узврати брејк у шестом гему завршио се са две везане брејк лопте, Шпанкиња је успела да се одбрани и задржи брејк предности.

13.17 – Већ на старту меча Магуруза користи неколико везаних грешака Серене и осваја прву брејк шансу на мечу, након изједначења, нова шанса за Шпанкињу. Мугуруза ускоро осваја и трећу, а потом и четврту брејк лопту, коју користи и одузима сервис Серени.  

15.12 – Почео је меч између Серене Вилијамс и Гарбине Мугурузе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару