Читај ми!

Ђоковић већ међу легендама

Одбраном титуле и освајањем и трећег трофеја на Вимблдону Новак Ђоковић је уз одушевљење публике широм света остварио и читав низ рекорда којима је претекао многе тениске легенде. При томе је тек на почетку похода на рекорде и "биће један од најбољих играча у историји белог спорта", сматра и његов највећи ривал Роџер Федерер.

Победом над Федерером у финалу Вимблдона Новак Ђоковић је дошао до девете гренд-слем титуле, чиме се попео на осмо место вечне листе освајача титула на највећим турнирима света.

Ђоковић се сврстао иза Роџера Федерера који има 17, Рафаела Надала и Пита Сампраса који су освојили по 14, Роја Емерсона са 12, Рода Лејвера и Бјерна Борга са по 11 и Била Тилдена са 10 трофеја на највећим турнирима на свету, а за собом је оставио и такве легенде као што су Фред Пери, Кен Роузвел, Џими Конорс, Иван Лендл, Андре Агаси.

"Напредује. Не знамо дефинитивно ко је, шта и све те ствари, али он дефинитивно поставља своје име високо. Освојио је толико титула на различитим ‘слемовима'. Такође, има дуг низ на првом, другом или трећем месту. И тада је много освајао. За њега је кључно што се не повређује. Биће један од најбољих у историји. Где тачно? Мораћемо да сачекамо да видимо јер сам сигуран да има још много година испред себе", рекао је Роџер Федерер, Новаков велики ривал и први тенисер на бројним листама рекорда.

Победа у финалу Вимблдона била је јубиларна 200. победа Новака Ђоковића на гренд-слем турнирима.

Српски тенисер после Вимблдона заузима шесто место и ове листе, пошто је престигао Рафаела Надала (196). На првом месту је неприкосновен Роџер Федерер са 291 гренд-слем тријумфом, а испред Ђоковића су још: Џими Конорс (233) , Андре Агаси (222), Иван Лендл (222) и Пит Сампрас (203).

Тешко је пробити се до врха али је још теже задржати на њему. Најбољи тенисер света на најбољи начин показује како се трасирају путеви који воде у легенду.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво