Читај ми!

Би-Би-Си: Новак заслужује више поштовања

Иако му британска публика на Вимблдону, сада већ традиционално, није била наклоњена, део британске јавности одао је признање Новаку Ђоковићу за све што ради и постиже у светском тенису. Издвајамо текст објављен на сајту Би-Би-Сија, који "шаље поруку" да Новак заслужује више признања и поштовања за своје резултате.

Британци су свим срцем желели да на месту победника престижног турнира виде свог љубимца Ендија Марија, али то задовољство им је ускратио Роџерер Федерер победом у полуфиналу. Ипак, то британској публици није сметало да се готово апсолутно приклони Федереру у јучерашњем финалу. На Новакову срећу, поново су погрешили страну.

Оно што је карактеристично за острвске медије јесте, могло би се слободно рећи, недостатак поштовања и неодавање признања Ђоковићу за све што ради и постиже у светском тенису.

Управо је то тема текста објављеноиг на сајту Би-Би-Сија, који потписује новинар Том Фордајс, који већ у наслову ставља до знања о чему је писао: "Зашто Новак Ђоковић заслужује више поштовања?"

На почетку текста британски новинар констатује "да је Новак у недељу био готово сам у југозападном Лондону" и да је био "хладнокрвни убица Федерерове бајке и снова његових навијача".

Фордајс лепо запажа "да је Новаку окачена етикета лошег момка, иако није урадио ништа лоше", критикујући тиме јавност у својој земљи да није указала довољно поштовања према таквом шампиону.

У тексту се даље констатује да је најбољи српски и светски тенисер успео да се избори за своје место у врху светског тениса у ери Роџера Федерера и Рафаела Надала и да је својим новим, трећим тријумфом на Вимблдону и освајањем укупно деветог гренд слем трофеја у каријери претекао на вечној листи многе светске тениске легенде, попут Лендла, Едбрега, Агасија, али и свог тренера Бориса Бекера.

У другом делу текста, анализира се јучерашње финале и Новакова партија описује као маестрална, а на крају овог прилично објективног, а истовремено афирмативног текста за Ђоковића пише:

"Ђоковић заслужује више. У наредним годинама, он би то требало и да добије".

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво