Ђоковић: Увек може боље

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбраном титуле у Вимблдону наставио је серију сјајних резултата због којих се не стишава интересовање тениске и светске јавности за све детаље финала и свега око њега. Неке детаље који су овога пута највише заокупили пажњу гледалаца Новак је разјаснио у интервијуу телевизији ЦБС.

После победе у финалу, којом је освојио трећи пехар на Вимблдону а девети укупно на Грен слем турнирима Новак Ђоковић је на свој карактеристичан начин просланио последњи поен, што је новинаре навело да га упитају шта би данас рекао свом првом тренеру Јелени Генчић којој је 2011. године после првог тријумфа на Вимблдону однео пехар, а која је нажалост преминула у јуну 2013.

"Рекао бих јој: ‘Успели смо поново' и поновио јој све оно што је она мени говорила. Чињеница је да је она уз моју породицу веровала да могу да освојим Вимблдон и будем први на свету, то се остварило и хвала јој за све што је урадила за мене", рекао је Новак.

Киша у Лондону је Новакове мечеве прекидала у полуфинау и финалу што је изазвало бројне коментаре и нагађања да ли му је то одмогло или не. У финалу je до прекида дошло у трећем сету пошто је Швајцарац изједначио на 1-1 у сетовима, а претходно је одбранио седам сет лопти српског тенисера. Новак Ђоковић је открио да му је пауза овог пута добро дошла да се посаветује са својим тренером Борисом Бекером.

"Ово финале је могло да оде и на његову (Федерерову) страну , али ми је пауза због кише помогла. Борис је сишао доле, мало смо поразговарали, рекао ми је да све поједноставим. Знао сам у којим сегментима морам да будем бољи и после тога сам и одиграо боље. Рекао ми је да поједноставим све, да се сетим зашто сам ту, важности меча и чињенице да се сваког јутра будите, тренирате, радите и понављате исте ствари да бисте дошли у позицију да се борите за титулу на највећем турниру на свету и играте са једним од својих највећих ривала. Покушао је да ме охрабри и из мене извуче моју менталну снагу, а и да му пренесе подршку свих у тиму", рекао јеЂоковић.

Управо на крају тог другог сета српски тенисер се "посвађао са самим собом" па је страдао рекет, а умало је страдала и мајица.

"Не желите да знате шта сам рекао себи, али сам имао налет емоција. Када играте на високом нивоу, то се дешава, пролазите кроз разне фазе, али је битно вратити се. Ако ме је тенис нешто научио, то је да оставим оно што се десило иза себе", истакао је српски тенисер.

Само годину дана раније, Ђоковић је до своје друге титуле на Вимблдону дошао такође против Федерера, а српски тенисер истиче да је и овогодишње финале личило на претходно.

"Знао сам да ће Роџер одиграти на високом нивоу, као и увек у завршним фазама Грен слем турнира, и да ми неће тек тако предати победу. Знао сам да морам да зарадим тријумф, а био је то као ‘дежа ви' прошлогодишњег финала. Тада сам водио са 2:1 у сетовима, покушао сам да завршим меч у четвртом сету, али се он вратио и показао свој такмичарски дух и борио се и у петом сету", анализирао је Новак.

Иако је ове сезуне по многима постигао најбоље резултате и игра одличан тенис, први рекет света истиче да увек тражи начин да се усаврши.

"Увек постоји простор за напредак, то ме тера да идем даље. Перфекциониста сам, самокритичан сам, као и сви тенисери и тенисерке. Сви желимо да доведемо своју игру до савршенства, што није могуће, али увек постоји нешто што вас тера даље", нагласио је Ђоковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво