Федерер преслишао Марија

Федерер – Мари 3:0 (7:5, 7:5, 6:4 ). Роџер Федерер је други финалиста, успео је да савлада Ендија Марија и закаже меч са браниоцем титуле Новаком Ђоковићем. Финални меч је на програму у недељу од 15.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Федерер наставља са одличним играма на овогодишњем Вимблдону. Пласирао се у ново финале, 12. у каријери. Швајцарац је доминирао током целог меча, контролисао игру, користио грешке противника, којих је било све више и више како је меч одмицао. Федерер је сигурним сервисима уливао додатну нервозу код противника, који је једноставно био немоћан да му се супротстави. Мари је имао своје шансе да озбиљније запрети, али их није искористио.

Једину брејк шансу на мечу Мари је имао у првом гему првог сета, када на сервис Федерера није успео да је искористи. Швајцарац је снажним сервисима одбио овај напад. После дог уводног гема Федерер је преузео контролу. Полако је ломио противника и чекао своју шансу и дочекао је . У дванаестом гему када су сви већ очекивали да сет уђе у тај-брејк, Федерер је нодузео сервис противнику искористивши прву од две везане брејк - сет лопте, 7:5 у другом сету.

Иста слика и у два наредна сета. Равноправна борба до финиша сета. Тада Марију на тренутак попусти концентрација, Федерер то користи и долази до брејка. Други сет поново је решен у дванаестом гему и поново је Швајцарац одузео сервис Марију корак пре тај-брејка.

Трећи сет Федерер је решио корак пре. Наиме, до брејка је доша у десетом гему и добио овај сет са 6:4.

Велико финале, које је уједно и реприза прошлогодишњег, између Новака Ђоковића и Роџера Федерера на програму је у недељу од 15.00 часова. Пренос је на нашем Првом програму.

Ток меча:

19.23 - До прве меч лопте Швајцарац долази у 10 гему на сервис противника, уједно то је била и права брејк лопта у трећем сету, користи је добија гем, сет и меч - 6:4 у трећем сету. 

18.51 - Ипак, Федерер већ у наредном сервис гему Марија користи прву брејк лопту и осваја други сет истим резултатом као и први - 7:5.

18.43 - Федерер не користи пет брејк за освајање другог сета - 5:5.

18.08 - Први до брејк шансе у другом сету стиже Федерер, при његовом вођству од 2:1. Ипак, Мари успева да се извуче и добије свој сервис гем.

17.53 - До финиша сета није било брејк шанси, оба тенисера су чувала свој сервис и користила сваку прилику да нападну противников. Када се очекивало да сет уђе у тај брејк, при вођству федерера од 6.5, а на сервис Марија, Швајцарац је напао, освојио две везане брејк лопте, искористио другу и решио сет у своју корист - 7:5.

17.19 - Мари је изабрао да брани сервис, успео је у намери да искористи притисак на швајцарског тенисера и дође до брејк прилике. Међутим Федерер успева, снажним сервисима, да се одбрани и освоји уводни гем.

17.16 - Почео је меч између Федерера и Марија, први је на сервису Швајцарац.

17.08 - Федерер и МАри су изашли на Централни терен, након загревања очекујепо почетак меча.

16.36 - Новак је у финалу Вимблдона, савладао је Ришара Гаскеа са 3:0 по сетовима 7:6 (7:2), 6:4, 6:4.

14.13 - Први полуфинални дуел Ђоковића и Гаскеа почео са десетак минута закашњења од планираног времена. Ђоковић први на сервису. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару