Читај ми!

Вимблдон: У полуфиналу Серена против Шарапове

Осмог "радног" дана на Вимблдону одлучене су полуфиналисткиње у женској конкуренцији. У борби за финале играће Серена Вилијамс против Марије Шарапове, а у другом полуфиналу састају се Агњешка Радвањска и Гарбине Мугуруза. Полуфинални мечеви на програму су у четвртак. Зимоњић и Матковски без полуфинала.

Познате су учеснице завршних борби на женском турниру овогодишњег Вимблдона. У полуфиналу ће играти Американка Серена Вилијамс против Рускиње Марије Шарапове, а у другом полуфиналу снаге ће одмерити Пољакиња Агњешка Радвањска и Гарбине Мугуруза из Шпаније. Мечеви су на програму у четвртак.

У четвртфиналним мечевима Вилијамсова је победила Белорускињу Викторију Азаренку са 3:6, 6:2, 6:3, Шарапова је такође у три сета била боља од Американке Коко Вандевеге – 6:3, 6:7 (3:7), 6:2, Радвањска је савладала Американку Медисон Киз са 7:6 (7:3), 3:6, 6:3, док је најлакши посао имала Мугуруза у сусрету са Швајцаркињом Тимеом Баћински – 7:5, 6:3.

Овако је протекао данашњи дан:

21.30 – Бопана и Мергеа избацили из даљег такмичења браћу Брајан, победом у четвртфиналу резултатом 3:1 (5:7, 6:4, 7:6 /11:9/, 7:6 /7:5/).

19.55 – У дербију четвртфинала Серена Вилијам је након преокрета савладала Викторију Азаренку са 2:1, по сетовима 3:6, 6:2, 6:3.

19.15 – Агњешка Радвањска савладала Медисон Киз са 2:1, по сетовима 7:6 (7:3), 3:6, 6:3 и пласирала се у полуфинале где ће се састати са Габрине Мугурузом. 

18.40 Ненад Зимоњић и Пољак Марћин Матковски поражени су у четвртфиналу од холандско-румунске комбинације Жан-Жулијена Рожера и Хорија Текауа са 3:0, по сетовима 6:4, 6:3, 7:6.

17.41 – Зимоњић и Матковски губе са 2:0 у сетовима против Ројера и Текауа.

17.40 – У току је меч између Медисон Киз и Агњешке Радвањске, док дерби између Серене Вилијамс и Викторије Азаренке почиње за који минут.

17.22 – Познате су прве две полуфиналисткиње Вимблдона.

Марија Шарапова је савладала Коко Вандевеј са 2:1 (6:3, 6:7, 6:2) и у полуфиналу ће играти против боље из дуела између Серене Вилијамс и Викторије Азаренке.

16.35 – Млади српски тенисер Миомир Кецмановић завршио је учешће на Вимблдону у конкуренцији јуниора, пошто је у другом колу изгубио од Финца Патрика Никласа-Салминена са 6:3, 6:3.

Противник Никласа-Салминена у наредном колу биће победник меча Марк Полманс (Аустралија) – Дак Ли (Кореја).

16.30 – Ненад Зимоњић и Марћин Матковски играју против Ројера и Текауа меч четвртфинала у конкуренцији дублова.

15.35 – Почело и друго женско четвртфинале, Габи Мугуруза игра против Тимее Башчински.

14.45 – Сусретом Шарапова – Вандевеј почео је "женски програм" на Вимблдону...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару