Читај ми!

Међу осам Мари, Вавринка, Федерер, Чилић...

Фаворити, мање-више, успешни у осмини финала трећег гренд слем турнира сезоне. Енди Мари бољи од "сервис машине" Ива Карловића. Вавринка без изгубљеног сета избацио Давида Гофана. Чилић победио Дениса Кудлу, док је Жил Симон савладао Томаша Бердиха. Роџер Федерер "преслишао" Роберта Баутисту Агута.

Осму годину заредом, Енди Мари ће играти у четвртфиналу Вимблдона. Шкотски тенисер је савладао Иву Карловића са 7:6 (9:7), 6:4, 5:7, 6:4, за три сата и три минута игре на централном терену.

Следећи противник шампиона из 2013. године биће Канађанин Вашек Поспишил.

Марију су била потребна 62 директна поена како би "сломио" хрватског тенисера, који је до овог меча одсервирао 136 асова.

Од 12 брејк поена Шкот је искористио само два. Преломни, други, догодио се при резултату 3:3 у четвртом сету, након што је "хокај" пресудио да је Карловићев волеј завршио тек који милиметар у ауту.

"Меч је био невероватно тежак. Ментално је јако тешко играти са Карловићем. Само тражите начин да прођете", рекао је Мари.

Стен Вавринка је успешно пребродио своју препреку у осмини финала. Швајцарски тенисер, освајач Ролан Гароса, био је бољи од Француза Давида Гофана резултатом 7:6, 7:6, 6:4.

Вавринкин нови противник биће Ришар Гаске, који је у осмини финала савладао Ника Кириоса резултатом 7:5, 6:1, 6:7, 7:6.

Жил Симон се пласирао у своје прво вимблдонско четвртфинале. Француз је, помало изненађујуће, савладао Томаша Бердиха са 6:3, 6:3, 6:2.

А другу годину у низу у четвртфиналу најстаријег тениског турнира света играће Марин Чилић. Он је био бољи од младог Американца Дениса Кудле резултатом 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Противник Чилића у четвртфиналу биће бољи из дуела Новак Ђоковић – Кевин Андерсон, који је у току.

Седмоструки шампион Роџер Федерер изборио је пласман у своје 13. четвртфинале. Светски број два лако је изашао на крај са Шпанцем Робертом Баутистом Агутом. Било је 6:2, 6:2, 6:3.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару