Александра Крунић: Велико искуство и напредак

Александра Крунић је поражена у трећем колу од Венус Вилијамс. Није разочара учињеним на Вимблдону. Сматра да је ово било велико искуство за њу и да треба још много да ради. Видела је како треба играти против великих играча. Две велике играчице је савладала, али за корак даље није имала снаге.

Први пут у главном жребу Вимблдона, како си задовољна?

„Задовољна сам сигурно што значи да напредујем сваке године. Прошле године сам изгубила у првом колу квалификација, чак шта више прошле године сам се осећала као теле на трави Вимблдона и тако да ми је ове године сигурно боље. Добила сам две јако добре играчице. И даље је ово нов ниво за мене, ако могу тако да се изразим. Ја јесам Топ 100 играчица, али треба мени још много времена да сазрим у овој конкуренцији. Данас ми је Венус показала како играју Топ играчи, Грен слем шампиони и драго ми је што сам имала то искуство да играм против ње и да знам где ми је место тренутно и да видим на којим стварима треба још да радим", рекла је Александра.

Како је изгледало играти против играчице која је пет пута освајала турнир у синглу и дублу, како је било играти против ње на трави која је, очигледно, њена добра подлога?

„Сигурно постоји та доза респекта, коју ја нисам посебно осећала, том меча нисам се устручавала да играм против ње. Али чудан је осећај да кад ви имате њу са друге стране терена. Знам да сам пре десет година трчала за њом да ми да аутограм, када сам била клинка од 15 година, можда и мање.

Тако да је чудан осећај, али да сам сигурно поносна на себе, а то ја сигурно себи нећу често рећи. Устари ја то никада некажем. Пре свега поносна сам на себе што сам добила такво искуство, што сам добила и Винчи и Ерани, које су такође јако добре играчице. Тако да напредујем, била сам у трећем колу, напредовала сам и у рејтингу, што се приближавам свом сну, а то је да уђем на олимпијаду следеће године, боже здравља", додала је она.

Та прва два меча, да ли најављују бољи други део сезоне, шта би рекли?

„Могуће, наравно битно је да задржим тај ниво и тај квалитет игре да останем сталожена и да не очекујем од себе превише. Мислим на сваком мечу морам да очекујем од себе да дам свој максимум, шта год то било у том тренутку, јер немогу сваки дан да играм исто и да се осећам на исти начин сваког дана, тако да мислим да је то једини притисак који ћу имати.

Сигурно је добро искуство што могу да кажем да сам прошла те неке ствари. Да са била у трећем колу Вимблдона и да ми следеће године неће бити ова трава, јао као да само да неморам да играм траву и да што пре морам да завршим ту травнату сезону и да се вратим на шта год друго сем траве", реална је Крунићева.

Да ли се враћаш у Србију сада после турнира или можда идеш даље?

„Вероватно ћу се вратити кући, још нисам решила када. Нисам проверавала да ли још има места, шта се дешава. Можда останем овде још пар дана. Али ћу сигурно одморити и нећу тренирати до среде, и онда ћу пар дана одиграти пре него што кренем за Букурешт и назад на шљаку".

То значи да можемо да те позовемо код нас у емисију Централни терен која иде сваке вечери?

„Може, да", прихватила је Александра.

Можемо да схватимо да си прихватила позив?

„Договорено",уз смех је рекла Крунићева.

Александра хвала ти пуну и надам се да сутра кад се пробудиш да ћеш рећи - ово овде је било заиста добро.


„Сигурно. Хвала пуно", рекла је Александра.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару