Читај ми!

Ана завршила учешће на Вимблдону

Ана Ивановић није успела да се пласира у треће коло Вимблдона. Боља од ње била је Американка Бетани Матек Сендс из САД - 2:0 (6:3, 6:4).

Ана Ивановић је стала у другом колу. Иавновић од почетка до краја меча није имала шансе против расположене Американке која је имала чак 32 винера у односу на 12, колико је погодила српска тенисерка.  Американка од самог старта наметнула свој стил игре, контролисала резултат и одбила све нападе наше тенисерке. Ана једноставно није успела да уђе у ритам и пораз је био неминован. На тренутке је успела да парира противници, али то није било довољно да озбиљније запрети.

Матек-Сендс је одиграла одличан меч, контролисала је игру и диткирала темпо, а репрезентативка Србије није имала прилику ни да проба да направи преокрет. Ана Ивановић је нервозно почела и већ у другом гему је својим грешкама омогућила ривалки да направи брејк. Матек-Сендс је потом освојила гем на свој сервис и повела са 3:0.

Ивановићева је потом освојила гем на свој сервис, а онда направила и брејк за 3:2, али није успела да изједначи, нити да се врати у меч, пошто је њена ривалка сигурном и агресивном игром вратила брејк и одбранила свој сервис и тако повела са 5:2. После још једног гема, Американка је освојила сет у деветом гему, који је добила без изгубљеног поена.

Ивановићева је боље и смиреније почела други сет и повела је са 1:0, али је Матек-Сендс освојила гем на свој сервис а онда направила брејк. После тога је Српкиња имала шансу да направи брејк, али јој вођство од 40:0 није било довољно, тако да је Матек-Сендс спасила три брејк лопте и повела са 3:1.

Све што је Ивановићева после тога успела да уради је да приђе на 4:3 у гемовима, јер је Матек-Сендс играла стварно добро и успела је да искористи све грешке ривалке и мирно приведе меч крају. 

Матек Сендс у наредном колу игра против Швајцаркиње Белинде Бенчић која је била боља од Немице Ане Лене Фридсам са 2:1 у сетовима. 

Ток меча:

20.05 - Сендс лако долази до две везане меч лопте. Ана успева да спаси прву, а потом и другу и стигне до изједначења, 40:40. Американка осваја и трећу меч лопту на свој сервис, ново изједначење. Четврта меч лопта за противницу, користи је и решава меч у своју корист. 

20.01 - Пново су обе тенесиреке освојиле своје сервисе. Ана има још једну шансу да брејком остане у мечу.

19.53 - Обе тенисерке освају гемове на свој сервис - 4:3.

19.47 - Ана са нулом осваја свој сервис и смањује предност противнице на 3:2.

19.45 - Ана појачава, са два фантастична ритернадолази до 0:30, а потом и до три везане брејк шансе. Сендс успева да се одбрани, изједначење. Противница потом везује још два поена и осваја гем.  

19.40 - Американка прва стиже до брејка у другом сету. Искористила је неколико грешака наше тенисерке и одузела јој сервис.

19.33 - Други сет сервисом је отворила наша тенисерка. Иако је противница напала и дошла до 0:30, Ана је прецизним сервисима успела да одбије овај напад, веже четири поена и освоји гем.

19.28 - Сендс добија први сет резултатом 6:3.

19.20 - Одлична игра америчке тенисерке, прецизни и јаки ударци доносе јој предност од 5:2.

19.14 - Наша тенисерка поново притиска сервис противнице, овог пута осваја три везане брејк прилике, користи трећу и враћа брејк.  

19.11 - Из другог покушаја Ана успева да освоји свој сервис и смањи предност противнице на 3:1. 

19.06 - Ана је напала сервис противнице, међутим, пропушта две брејк шансе и противница повећава предност.

19.01 - Проблеми за Ивановићеву на старту меча. Противница боље ушла у меч и лако јој одузела сервис, искористивши прву од две везане брејк лопте - 0:2.

18.56 - Почео је меч. Прва је на сервису Американка.

18.50 - Играчице су на терену, након загревања очекујемо почетак меча.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару