Читај ми!

Јелена Јанковић за РТС: Коначно спремна у Лондону

Протеклих година нисам имала добре резултате на Вимблдону. Долазила бих на турнир директно са Ролан Гароса, без икакве припреме. Ове године сам играла два турнира на трави и то ми је дозволило да дођем колико-толико спремна и дам себи шансу да нешто направим, рекла је Јелена Јанковић за РТС.

Међутим, пре приче о плановима и амбицијама за наставак турнира, други рекет Србије се осврнуо на "луди" меч у првом колу најстаријег тениског турнира света. Јанковићева је савладала Рускињу Јелену Веснину, али тек након одиграних 37 гемова и спасене меч лопте противнице.

"Било је доста осцилација током меча. Неке гемове бих добро одиграла, неке катастрофално лоше. Имала сам веома тешку противницу за први меч, која заиста добро игра на трави. Некако сам успела да се извучем", истакла је Јанковићева.

"Нисам играла константно добро, што је заиста битно када се игра против оваквих играчица. Борила сам се и остала своја у врло битним моментима, поготово у трећем сету када је сервирала за меч. Било је стварно густо, али сам некако успела да изађем као победник."

Јелена Јанковић протеклих неколико сезона није имала превише успеха на Вимблдону. Покушала је и да објасни због чега, али и шта је учинила како би то променила...

"Можда из разлога што бих долазила на турнир без икаквих припрема и мечева на овој подлози. Ово је веома специфична подлога, захтевна за тело. Тотално је друга игра. Играла бих добро на Ролан Гаросу, онда бих се неколико дана одмарала и дошла овде да тренирам неколико дана раније. Ове године сам одлучила да одиграм два припремна турнира. Имала сам срећу што сам добила вајлд карту у Бирмингему и тамо одиграла неколико мечева. Ту је и полуфинале у Хертогенбошу. То ми је дало прилику да се адаптирам на ову подлогу, дођем колико-толико спремна на овај турнир и дам себи шансу да нешто направим. У последњих неколико година јако сам се осећала на овој подлози. Видећемо, ако бог да, да се то мало промени", рекла је Јанковићева уз осмех.

У другом колу српска тенисерка игра против Рускиње Елене Родине. Лакша противница, чини се на први поглед, али Јанковићева наглашава да није баш тако.

"На овој подлози је све могуће. Све противнице су тешке и специфичне на свој начин. Има доста изненађења и никога не треба потценити. Следећа противница јесте слабија, али све зависи од мене – каква ће Јелена изаћи тог дана, са каквом енергијом. Ако покажем оно што умем, требало би да буде у реду", закључила је Јелена Јанковић у разговору за РТС.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару