Победе Марија, Рафе и Федерера, пораз Симоне Халеп

Енди Мари, Роџер Федерер и Рафа Надал успешни на старту Вимблдона. За изненађење се побринула 106. играчица света Јана Цепелова, која је са турнира избацила Симону Халеп.

Британски тенисер Енди Мари пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто је победио 59. играча света, Казахстанца Михаила Кукушкина са 3:0 у сетовима (6:4, 7:6, 6:4).

Мари, који је победио за два сата и 16 минута, није изгубио први меч на Вимблдону у последњих 10 наступа на том турниру.

Био је тежак меч. На крају другог сета сам отежао себи, он је почео да игра агресивно, ударао је ниско и било ми је тешко. Ништа нисам могао да погодим, на крају другог сета сам промашио 10 или 11 узастопних првих сервиса и пружио сам му шансу, рекао је трећи тенисер света.

Мари ће у другом колу играти против 73. играча света, Робина Хасеа из Холандије, који је победио Колумбијца Алехандра Фаљу са 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Трећи носилац, румунска тенисерка Симона Халеп није успела да се пласира у друго коло Вимблдона, пошто је изгубила од 106. играчице света Јане Цепелове из Словачке са 1:2 у сетовима (7:5, 4:6, 3:6).

Цепелова ће у другом колу играти против 48. тенисерке света, Монике Никулеску из Руминије, која је победила Монику Пуиг из Порторика са 5:7, 6:3, 6:1.

Бранилац титуле на Вимблдону, чешка тенисерка Петра Квитова за нешто више од пола сата победила је 106. тенисерку света, Холанђанку Кики Бертенс са 2:0 у сетовима (6:1, 6:2).

Друга тенисерка света је на убедљив начин почела одбрану титуле, победила је холандску тенисерку за 35 минута. Квитова је изгубила само један поен приликом свог сервиса и то када је направила двоструку сервис грешку у првом поену последњег гема на мечу.

Квитова ће у другом колу играти против 57. тенисерке света, Куруми Наре из Јапана којој је Пољакиња Магда Линет предала меч при резултату 3:6, 6:3, 4:3.

Седмоструки освајач Вимблдона Швајцарац Роџер Федерер победио је 88. играча света, Дамира Џумхура из Босне из Херцеговине са 3:0 у сетовима (6:1, 6:3, 6:3).

Други тенисер света Федерер је последњи пут освојио Вимблдон 2012. године.

Он је победио Џумхура за сат и 10 минута, а у другом колу ће играти против Американца Сема Кверија, 44. играча света. Квери је у првом колу победио Холанђанина Игора Сијслинга у три сета, 7:5, 6:3, 6:4.

Двоструки освајач Вимблдона Шпанац Рафаел Надал је победио Бразилца Томаза Белучија са 3:0 (6:4,6:2, 6:4).

Надал, 10. на АТП листи ће у другом колу играти против Дастина Брауна из Немачке, 102. тенисера света. Браун је на почетку такмичења победио Јен Сун Луа са Тајвана у четири сета, 3:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Француски тенисер Жо Вилфред Тсонга је био бољи од Жила Милера из Луксембурга са 3:2 у сетовима (7:6, 6:7, 6:4, 3:6, 6:2).

Меч је трајао три сата и 55 минута, а 12. тенисер света Тсонга ће у другом колу играти против Алберта Рамоса Виноласа, 64. на АТП листи. Шпанац је у првом колу победио Узбекистанца Дениса Истомина у три сета, 6:2, 6:2, 6:3.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару