Читај ми!

Радио Вимблдон јавља

Ово је новинарски посао из снова. Радио Вимблдон ради само две недеље годишње и бави се искључиво тенисом, Вимблдоном и оним што га прати. Запошљава око двадесет и пет људи, новинара и техничара. Програм праве на травнатом крову прес-центра.

"За нас је најважнија ствар да пренесемо и атмосферу и игру. Програм креће у девет ујутру и преносимо све што се овде дешава. Имамо репортера у реду за карте који разговара са људима који су дошли са свих страна света. Имамо репортере који се мувају око терена, упијају атмосферу и разговарају са разним људима који Вимблдон чине оним што он јесте. Када мечеви почну имамо два посебна канала за пренос са Централног терена и Терена број 1, а онда имамо и преглед свих терена, где год се нешто дешава – идемо тамо", каже Маркус Бакланд, уредник и водитељ на Радио Вимблдону.

Маркус каже да од тог посла не живе, али живе за њега, а онда је објаснио како изгледа радио-пренос тениског меча.

"Најтежа ствар је да пратите брзину игре. Јер ако само мало закасните, реакција публике вас престигне и ваше речи губе смисао. Морате бити прецизни. Не смета да говорите превише јер није могуће описати сваки детаљ. Обично посматрате из угла једног играча и коментаришете његове потезе. Допуштате да сама атмосфера објасни шта се дешава. А понекад је на радију и тишина златна. Допустите да слушалац осети Централни терен, сваки звук који се чује има своју магију. Дакле то је вештина да не кажете превише, али да водите рачуна да сви знају шта се дешава", објашњава Бакланд.

Радио Вимблдон се слуша неколико километара око тениског центра, али га преносе бројне станице у свету. Добацује до шест милиона људи које занима само и једино тенис.

Једина вест из спољног света коју на овом програму можете чути је временска прогноза.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару