Литванци у четвртфиналу

Теже него што се очекивало, после победе над Кином од 78:67, Литванијиа пласирала у четвртфинале Светског првенства у Турској. У борбеној утакмици кључна је била трећа четвртина у којој су Литванци преломили меч. Најбољи играч Линас Клеиза са 30 поена и десет скокова.

Много зноја морали су Литванци да пролију да би испунили улогу фаворита и победили Кину. У утакмици за улазак у четвртфинале Светског првенства у Турској, Литванци су тријумфовали  резултатом 78:67, по четвртинама 17:12, 26:18, 21:11, 14:16.

Најбоља азијска репрезентација пружила је јак отпор фаворизованим Литванцима, а мало више искуства фалило је Кинезима да до краја меча парирају квалитетнијем противнику.

Ретко ко је доводио у питање пласман у четвртфинале Литванаца, али после прве две четвртине, није изгледало да ће балтичка репрезентација лако доћи до тријумфа. Ипак, на крају квалитет и искуство Литванаца били су довољни да ова екипа оде корак даље на овом шампионату.

Кинези су сјајно ушли у меч, и брзо кренули да "решетају" кош Литванаца, који су почели озбиљније да играју тек негде од петог минута утакмице. Први део игре Кинези су неочекивано решили у своју корист резултатом 22:17.

Ипак, Литванци се у другом периоду буде из дремежа, и почињу полако да преузимају конце игре, а до полувремена долазе и први пут у вођство.

После велике борбе, Кинези су "сломљени" тек у трећој четвртини када су Литванци почели да играју много чвршће у одбрани, док је у нападу Клеиза био незаустављив. У једном тренутку предност балтичке екипе долази и до 16 поена.

У последњем периоду Литванци су рутински меч привели крају. Иако су Кинези имали један покушај да се врате у утакмицу, њихова серија од 9:0 брзо је пресечена, а Литванци су до краја без проблема контролисали предност.

Јунак утакмице је сјајни Линас Клеиза који је са 30 поена и десет скокова био најефикаснији на мечу. Сјајан посао у одбрани завршио је снажни Јевтокас, који је зауставио кинеске центре.

Код Кинеза истакао се Лиу Веи са 21 поеном, док је Ји са 12 ухвачених лопти био најбољи скакач екипе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије