Руси против Американаца

Русија је оправдала улогу фаворита и у борби за улазак у четвртфинале савладала је репрезентацију Новог зеланда резултатом 78:56. После велике борбе "зборнаја" је преломила утакмицу тек у трећој четвртини. Најбољи играч на мечу Воронцевич са 18 поена и 11 скокова.

Почело је ратничким плесом Хака, а завршило се убедљивим поразом Новозеланђана. Репрезентација Русије успела је да потврди улогу фаворита и победи резултатом 78:56, по четвртинама 13:15, 18:12, 20:13, 27:16.

Иако је победа на први поглед убедљива, "зборнаја" је морала пуно да се намучи да би до ње дошла.

Популарни "кивији" су пружили снажан отпор у прве две четвртине, када су успели да зауставе скок Руса и да контролишу игру у рекету. У том делу меча, код Новозеланђана се поред Пенија истакао и сјајни Аберкромби

Ипак, како је утакмица одмицала квалитетан руски састав је преузимао контролу над мечом. Предвођени сјајним Воронцевичем Руси су у трећој четвртини чвршће играли у одбрани, и затворили све прилазе кошу.

Пред крај трећег периода "зборнаја" је преломила меч, када је после одличне одбране са неколико брзих контри и прецизних шутева за три поена успела да се одлепи на плус 16. Новозеланђани су имали снаге да до краја четвртине ту предност спусте на 11 кошева.

У последњих десет минута сусрета "кивији" нису имали снаге да направе преокрет. Иако су почели да играју чвршће у одбрани, она је захваљујући Воронцевичу и Мозгову брзо била разбијена, тако да је предност Руса расла до краја меча.

На крају разлика од 22 поена не представља прави однос снага на паркету, али доказује разлику у квалитету између два тима.

Утакмица је преломљена тамо где су Руси најјачи, игром под кошем. "Зборнаја" је доминирала у скоку, где су руски кошаркаши покупили скоро дупло више лопти од противника.

Најбољи играч на мечу био је Воронцевич са 18 поена и 11 скокова, док је нешто слабији био Мозгов са 16 кошева.

Код поражених истакао се Кирк Пени са 21 поеном, док је Томас Аберкромби постигао 13 кошева.

У четвртфиналу репрезентација Русије се састаје са екипом САД, која је претходно убедљивосавладала Анголу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару