Турци убедљиви

Домаћин Мундобаскета поново немилосрдан. У осмини финала савладана екипа Француске (95:77). Најбољи код Турака Туркоглу и Гулер. Тањевић одбраном надмудрио колегу Колеа. У четвртфиналу Турска - Словенија.

Турска је и даље без пораза на Светском првенству. Ношена френетичним навијањем домаћих навијача, екипа коју са клупе предводи Богдан Тањевић убедљиво је савладала Француску (95:77) и сада је очекује дуел четвртфинала против Словеније.

Прву озбиљнију предност Турска је стекла крајем прве четвртине. До тада су Французи, колико толико, успевали да држе прикључак. Ипак, видело се да "галски петлови" немају квалитет да издрже велики притисак турских кошаркаша.

Преломни тренутак била је промена одбране Турске, са "човека" на "зону", на коју француски кошаркаши нису имали прави одговор. "Тројке" су кренуле тек у последњој четвртини, али тада је било већ сувише касно да се надокнади велика предност Турака.

Са друге стране, Французи нису имали решење за разнолик напад Тањевићевих момака. Напокон се пробудио Хидо Туркоглу, који је одиграо најбољи меч од старта турнира, а велику подршку имао је од Ерхана Илјасове и Синана Гунера.

На полувреме Турци одлазе са великих 15 поена предности, па се већ тада могло закључити ко ће бити четврти четвртфиналиста. У трећој четвртини, Турци су додали гас, па је у једном тренутку било и 30 поена предности за домаћу екипу.

Ипак, у последњем делу игре, Французи крећу на све или ништа. Дијао је одлично шутирао за три поена, придружило му се још неколико "петлова", па су Турци, задовољни високим вођством, дозволили ривалу да на крају дође до "подношљивог" пораза.

Турке је предводио Хидајет Туркоглу са 20 поена, 4 скока и 3 асистенције. Одличан је био Синан Гулер, који је додао 17 поена. Код Француза одличан меч одиграо је Борис Дијао са 21 поеном, 5 скокова и 4 асистенције, уз добар проценат шута за три поена (5/8). Поред њега прелазну оцену може да добије само Нандо Деколо са 15 поена.

Турци ће у четвртфиналу одмерити снаге са Словенцима, који су још убедљивије савладали Аустралију. Меч се игра у дворани Синан Ердем у среду од 20 часова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару