Словенци закуцали "бумерсе"

У трећем мечу осмине финала, Словенија "прегазила" Аустралију (87:58) и чека победника вечерашњег дуела између Турске и Француске. Аустралија без шанси, најефикаснији Лакович са 19 поена.

Словенија је, убедљивије него што се очекивало, обезбедила пласман у четвртфинале Светског првенства у Турској. "Змајчеки" су просто растурили Аустралију (87:58) и сада са нестрпљењем очекују следећег ривала, а то ће бити победник меча између Турске и Француске.

Од првог минута, Словенци су јасно ставили до знања "бумерсима" да су квалитетнији ривал. Аустралија је прве поене на мечу постигла тек у осмом минуту, а Словенија је тукла из свих оружја.

Разлика се повећавала из минута у минут, а довољан показатељ доминације Словеније је податак да су момци Мехмеда Бећировића били бољи од противника у свакој четвртини (16:8, 26:13, 29:24, 16:13).

Словенци су у потпуности зауставили центарску линију Аустралије, Марић и Андерсен су били потпуно ван игре. једино су Милс и Инглс соло акцијама успевали да поремете одбрану Словеније.

Са друге стране, све је функционисало како треба. Лакович је "тројкама" разбио концепцију Аустралије, а одлично је под кошевима одиграо Примож Брезец. Нахбар и Зупан су "доводили до лудила" аустралијску одбрану далекометним шутевима, а Драгић је сјајно проигравасо саиграче.

На крају, Лакович је завршио меч са 19 поена, уз чак пет "тројки". Брезец је додао 12 поена, уз одличан проценат шута из игре (5/7), док је Драгић уз 10 поена имао и 8 асистенција. Код Аустралије, Милс и Инглс постигли су по 13 поена, док је Нилсен додао 12.

Словенија ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између домаћина Турске и Француске, а меч ће се играти у среду од 20 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару