Савановић за подвиг

"Орлови" после велике борбе и изузетно неизвеног меча савладали Аргентину (84:82) и освојили прво место у групи А на Мундобаскету. Савановић и Крстић најбољи код "плавих", Скола најефикаснији код "гаучоса". У осмини финала, Србија ће играти против пораженог из дуела између Хрватске и Бразила.

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је прво место у групи А, на Светском првенству у Турској. После изузетно квалитетног и неизвесног меча, "орлови" су савладали Аргентину (84:82) и показали да се са правом сврставају у ред фаворита за освајање златног одличја.

Почетак меча у потпуности је припао Аргентини. "Плави" су деловали помало изгубљено, па је само Милош Теодосић држао игру наше репрезентације под контролом. "Гаучоси" су имали предност и од 13 поена, али је крајем прве четвртине Србија смањила предност противника на само кош разлике.

Већ почетком другог полувремена, улази се у потпуни егал, али је Србија први пут после стартних 2:0 повела у 17 минуту, када је на семафору стајало 34:33. У тим тренуцима, Теодосићу се придружио Душко Савановић, који је везао неколико лепих потеза. До краја полувремена, плави су успели да одрже минималну предност, па се ушло у веома узбудљив наставак меча.

Од самог старта другог полувремена, "плави" су држали предност. Одлично је функционисала центарска линија Крстић-Величковић, док је на другој страни Скола био нерешива енигма за нашу одбрану.

Највећа предност у трећој деоници износила је 8 поена разлике, да би на самом старту последњег дела игре, после "тројке" Савановића, резултат био 65:56. Ипак, Аргентинци у тим тренуцима крећу на све или ништа, па су се Сколи придружили Делфино и Кинтерос, који су са неколико битних кошева допринели узбудљивој завршници.

Током целог меча, одлично је играо капитен Ненад Крстић, који је, осим кошгетерског скора, веодио велику борбу са Сколом по обручем нашег тима. Аргентински центар надмашио је свој висок просек на турниру, постигавши 32 поена, али је капитен "орлова" на крају добио рат.

У самој завршници, Аргентинци су покушали фауловима да изнуде промашаје "плавих" са линије слободних бацања, али је Александар Рашић био хладан и сигурним поенима донео изузетно битну победу нашем тиму.

Аргентина: Скола 32 (7ск), Приђони 13 (9ас), Секјира 2, Делфино 13 (7ск), Кинтерос 10, Леон Гутијерез 4, Хасен 8.

Србија: Теодосић 16 (4ск, 4ас), Тепић, Рашић 10, Паунић (3ск), Бјелица, Марковић 6, Савановић 19 (5ск), Кешељ 6, Крстић 18 (8ск), Перовић 2 (5ск), Величковић 7 (6ск), Мачван.

На крају, Србија је освојила прво место у групи, и играће у осмини финала у суботу против пораженог из меча између Хрватске и Бразила, док ће Аргентина, као другопласирани тим из групе А, играти против победника истог дуела.

Број коментара 137

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару