"Орлови" појели "бумерсе"

Србија, коначно комплетна, прејака за Аустралију. Кажњеници Теодосић и Крстић одлични, Аустралија борбена. "Орлови" све време контролисали утакмицу. Алекс Марић певао "Боже правде".

Србија против Аустралије одиграла можда најбољу партију на Светском првенству у Турској. "Орлови" већ после 7:7 преузели контролу над утакмицом и, осим мање кризе у трећој четвртини, без вече драме привели утакмицу крају. 

Игра српске репрезентације добила је, повратком Милоша Теодосића и Ненада Крстића, сасвим нову димензију, па борбени Аустралијанци нису представљали велику препреку за дисциплиновану дружину Душана Ивковића.

Српски кошаркаши одиграли савим солидно прво полувреме против Аустралије, при чему су Крстић и Перовић у потпуности из рекета истерали Алекса Марића и Андерсена. Одбрана Србије цену је платила отвореним шутевима Аустралијанаца за три поена, али су "бумерси" погодили свега четири шута из 11 покушаја.

Почетак другог полувремена припао "орловима". Бјелица прецизан са линије слободних бацања, а одмах затим, Теодосић пробија одбрану Аустралијанаца, налази Рашића на линији за три поена, а овај непогрешиво погађа. Разлика поново 11 поена. Аустралија тражи минут одмора.

Уз Величковића и Теодосића, који су одлично отворили утакмицу, сјајно прво полувреме одиграли су и Савановић и Кешељ.

Прва два напада српских кошаркаша лоше је завршио Миленко Тепић, док су Аустралијанци прва три напада завршили тројкама, од којих су само једну погодили. Аустралијанци настављају у истом ритму, па су тројкама покушали да акције заврше и Андерсон и Милс. Са друге стране узвраћа Теодосић.

Новица Величковић и Милош Теодосић контролисали су прву четвртину утакмице против Аустралије, постигавши шест, односно осам поена. Аустралија борбена, али и уз катастрофалан шут за три поена.

Највећа предност, 13 поена, три и по минуте до краја треће четвртине, али Инглиш одмах узвраћа тројком, а до краја тог периода игре Србија успева да сачува осам поена предности.

Најефикаснији у екипи Србије био је Теодосић који је постигао 19 поена, уз по три асистенције и скока. Плејмејкера су одлично пратили Новица Величковић који је уз 18 поена, ухватио осам лопти, као и капитен Ненад Крстић са 14 поена.

Из другог плана сјајно су ускочили Кешељ и Савановић који су постигли 11, односно 10 поена и Марковић који је одиграо сјајну одбрану, али је пред крај утакмице повредио прст па је његов наступ сутра против Аргентине под знаком питања.

Алекс Марић, који је помогао "орловима" у певању химне Боже правде, далеко од форме коју је у дресу Партиѕана показивао у Евролиги, убацио је 10 поена уз само три скока.

Ритам игре Аустралије одржавали су брзи Милс који је постигао 12 поена, али је на крају сусрета са неколико лоших потеза уништио наде "бумерса" да могу да победе Србију. Нилсен и Њули постигли су 13, односно 12 поена, а Дејвид Андерсен само девет.

Број коментара 81

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару