"Орлови" прегазили Анголу

Први меч на Мундобаскету у Турској "орлови" одиграли беспрекорно. Ангола савладана са 50 поена разлике (94:44). Дудини момци озбиљном и, на тренутке, атрактивном игром показали да су у одличној форми на старту турнира. Најефикаснији Рашић са 22 поена.

Србија је остварила прву победу на Светском првенству у Турској. У Кајсерију, "орлови" су савладали Анголу, много лакше и убедљивије него што се очекивало (94:44).

Игра "плавих" изгледала веома сигурно, а на тренутке и веома атрактивно, па је виђено много лепих потеза, иако је Србија играла без двојице кажњених играча, Крстића и Теодосића.

Од самог старта меча, изабраници Душана Ивковића ставили су до знања противнику да желе убедљиву победу. Предност "плавих" расла је из минута у минут, да би на крају достигла 50 поена разлике.

Ивковић је утакмицу почео са петорком Марковић, Рашић, Бјелица, Величковић и Перовић, која је одиграла и већи део треће четвртине. Другу и последњу деоницу играли су Тепић, Паунић, Кешељ, Мачван и Савановић, тако да је свих десет играча, које на располагању имао Ивковић, имало подједнаку минутажу.

Србија је меч завршила са 49 скокова, 24 више од Анголе, и 26 асистенција. "Плави" су сјајно шутирали за три поена, где је предњачио бек Партизана Александар Рашић, који је из седам покушаја постигао шест "тројки".

Рашић је меч завршио са 22 поена, Савановић је постигао 13, а Мачван 11. У редовима Анголе најефикаснији је био Сипријано са 11 поена.

Србија: Тепић 7, Рашић 22, Паунић 5, Бјелица 9, Марковић 7, Савановић 13, Кешељ 3, Перовић 9, Величковић 8, Мачван 11.

Ангола: Сипријано 10, Фуентеш, Мораиш 8, Бонифацио 2, Пауло 2, Жеронимо 2, Гомеш 7, Мбунга 3, Амбросио, Алмедиа 1, Мутонда 4, Мингаш.

Селектор Србије Душан Ивковић био је задовољан после убедљиве победе над Анголом, али је упозорио играче да их у другом колу очекује неупоредиво тежи меч, против Немачке.

"Ангола је афрички првак и ја је поштујем. У утакмици је најважнији био однос од 26 асистенција и само осам изгубљених лопти. Ово је била тек прва утакмица, очекујем много тежу против Немачке", рекао је Ивковић.

Следећи меч Србија игра у недељу против Немачке, такође у Кајсерију, од 18 часова, а директан пренос меча можете пратити на Другом програму РТС-а.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару