Лекција добре кошарке

Игра приказана против Јордана треба стално да краси репрезентацију истакао је плејмејкер "орлова" Милош Теодосић. Селектор азијске репрезентације Марио Палма похвалио је игру "орлова" и нагласио да је његова екипа добила кошаркашку лекцију од српских кошаркаша.

Убедљива победа над Јорданом вратила је самопоуздање репрезентацији Србије после пораза од Немачке у прошлом колу. Осим високог резултата утакмицу је обележио повратак у екипу првог плејмејкера Милоша Теодосића после суспензије.

Српски плејмејкер био је задовољан резултатом, и рекао да је таква игра стално треба и у будуће да краси његове саиграче.

"Мислим да смо одиграли квалитетно утакмицу, са доста трчања и мислим да оваква игра треба да краси нашу репрезентацију", рекао је Теодосић.

И селектор Душан Ивковић сагласан је са плејмејкером "орлова". Ивковић је рекао да је екипа играла добро и модерно и да је заслужено дошла до веома убедљиве победе против Јордана.

"Цео тим је одиграо добро, нисмо били под притиском, а видео се наш таленат. Екипа је млада и гладна успеха. Са друге стране, Јорданци имају сјајног тренера и били су бољи од нас у офанзивним скоковима. Ипак, ово вече је било наше вече добре кошарке", рекао је Ивковић на конференцији за новинаре у Кајзерију.

Ивковић је истакао да жели да екипе покаже да је напредовала у игри у односу на прошлогодишње Европско првенство, када је освојила сребрну медаљу.

"Ово је талентована екипа, а још током припрема смо показали да желимо да имамо свој стил игре. Хоћемо да вратимо српску кошарку њеним коренима, да пробамо да играмо модерно. На овом СП надам се да ћемо до краја испунити обећање јавности да ћемо сигурно унапредити игру у односу на ЕП", навео је селектор Србије.

Када је у питању повратак Теодосића у екипу, српски селектор је истакао да је то веома битан моменат на овом такмичењу.

"Велика је предност што се он вратио. Видело се како је предводио екипу. Играо је како се и тражи од једног таквог креатора. Теодосић је, без конкуренције, један од најбољих на свету", казао је Ивковић.

У уторак је у Групи А слободан дан, а Србија ће у среду играти против Аустралије.

"Многе их познајем, а неке њихове играче сам и тренирао. Имају искуство и квалитет, годинама играју заједно. Очекујем неизвесну утакмицу", поручио је Ивковић.

Селектор репрезентације Јордана Марио Палма био је фасциниран начином игре Србије. Србија је једна од најбољих екипа на свету. Честитам Ивковићу, не само зато што су добри, већ и због начина на који су играли. Ово је личило на лекцију кошарке. Српски играчи су били фантастични, иако смо и ми имали много грешака у одбрани", рекао је Палма.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару