Крстић и Теодосић кажњени

Србија ће бити ослабљена не предстојећем Светском првенству у Истанбулу. Капитен Србије Ненад Крстић кажњен је са три, а Милош Теодосић са две утакмице неиграња због туче на пријатељској утакмици против Грчке, објавила је ФИБА.

Оно од чега смо стрепели сада је само потврђено, Крстић и Теодосић су жестоко кажњени због туче на пријатељској утакмици Грчке и Србије на Акрополис купу.  

Пресудом Светске кошаркашке федерације (ФИБА), плејмејкер "орлова" добио је две утакмице неиграња, док је центар српске репрезентације кажњен са три утакмице. 

Поред тога, Крстић ће због сукоба у Атини морати да плати 45 хиљада швајцарских франака казне, а Теодосић 20 хиљада. Грчки репрезентативци Софоклис Скорцанидис и Адонис Фоцис кажњени су са по два меча суспензије.

По изрицању казне селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић рекао је у да је шокиран кажњавањем својих играча, али да екипа сада мора да се концентрише на припрему прве утакмице на Мундобаскету.

"У шоку смо. Не бих превише причао на ову тему, одлучили смо да не причамо много о овоме. Морамо да размишљамо сада како ћемо да 'покријемо' прва три меча, пошто ћемо их играти без два практично најбоља играча", рекао је Ивковић новинарима у Кајзерију.

Крстић је рекао да није изненађен казном.  "Очекивали смо овако нешто. Наравно да сам разочаран. Шта год да кажем било би сувишно... разумите ме, молим вас. Можда ћу нешто више рећи после проспаване ноћи... Ово не треба коментарисати јер је то прошлост. Идемо даље, треба да размишљамо о утакмицама које нас чекају", рекао је Крстић.

Србија такмичење на Мундобаскету у Турској почиње у суботу, када игра против Анголе. Следе мечеви против Немачке и Јордана, а "орлови" ће моћи да заиграју комплетни тек у четвртом колу, 1. септембра против Аустралије.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару