Чекајући среду

Коначна пресуда српским кошаркашима који су учествовали у тучи са репрезентативцима Грчке биће позната у среду. Док медији спекулишу о висини казне за учеснике инцидента, поједини грчки репрезентативци и даље дају непримерене изјаве.

У последњој недељи припрема српских кошаркаша за Светско првенство у Истанбулу, не памти се да су навијачи "орлова" били више забринути за судбину тима.

Иако су игре изабраника Душана Ивковића на врхнском нивоу, што су демонстрирали и у недељу против Кине, сви нестрпљиво чекају среду, када ће коначно бити познато да ли ће и како бити кажњени кошаркаши који су учествовали у тучи против грчких репрезентативаца у Атини.

Медији данима спекулишу о висини казне која би била изречена најратоборнијим "орловима". Позивајући се на различите неименоване изворе медији прогнозирају од новчане казне до максимално једне утакмице неиграња за Кешеља, Теодосића и Крстића, који су идентификовани као најратоборнији на терену.

Ипак, ако је веровати почасном председнику ФИБА, Бори Станковићу, казна која се спрема српским репрезентатовцима неће бити нимало блага.

"Такве ситуације се често дешавају и не треба им давати посебан значај. Међутим, не могу да се минимализују, с обзиром на то да су лоше за спорт и углед земље. Све ће бити познато до среде, али мислим да не би требало да се надамо благим казнама", рекао је Станковић.

Док медији нагађају висину казни, грчки кошаркаши још нису преболели батине добијене у Атини, а из тог табора сваким даном долазе све оштрије изјаве.

После изјаве Царцариса о незахвалној српској деци, алудирајући на наше интернационачце који наступају за грчке клубове, огласио се и Бурусис, који је најгоре прошао у сукобу две екипе.

Овај кошаркаш је у изјаве за један грчки недељни лист рекао да није заборавио Крстићеву столицу која му је разбила главу и да ће кад тад то вратити центру "орлова".

Иако је после демантовао да је то рекао, грчки центар је признао да још није спреман да опрости Крстићу за поломљену главу.

Још даље је отишао други грчки реперзентативац Костас Василијадис, који је медијима рекао да су Срби народ пун мржње.

Он је оптужио српске кошаркаше да су криви за тучу, додавши да инцидент једноставно "није могао да се избегне".

"Покушао сам да раздвојим две стране, како би спречио још веће инциденте. Заиста не могу да разумем зашто су Срби толико пуни мржње! Неки су мислили да су Грци и Срби браћа, али испада да то и није баш тако", рекао је Василијадис.

Са друге стране у табору "орлова", Ивковићеви изабраници, како и доликује нашој екипи, ретко помињу инцидент и већ су се окренули наставку припрема за Мундобаскет.

Иако казном ФИБА Србија на предсојећем такмичењу може бити драстично ослабљена, из "гнезда орлова" нема довођења у питање грчко-српског пријатељатва и позива на реванш.

Српски кошаркаши раде оно што најбоље знају, спремају се за нову битку за медаље.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару