Егзибиција за довиђења

Првенство може да почне, генерална проба је успешно завршена. Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Београдској арени селекцију Кине са 89:53 (30:22, 17:9, 21:15, 21:7) у последњој, отвореној за јавност, контролној утакмици пред Светско првенство у Турској. Терет среде стоји над вратом селектора Ивковића, дана када ће се знати одлука ФИБА о евентуалним казнама.

У одличној кошаркашкој представи наши репрезентативци фантастичном игром савладали су Кину. "Орлови" су приказали све лепоте кошарке и, на моменте, егзибиционом игром увеселили расположену публику која их је аплаузом испратила на Светско првество.

Најефикаснији у српском тиму били су Милан Мачван са 18 поена, Миленко Тепић са 16 и Немања Бјелица са 11. Само се Драган Милосављевић није уписао у листу стрелаца у српском тиму. Ситуација је била потпуно другачија код гостију код којих је шест кошаркаша погађало. Ји Дјијан Лијан је постигао 20 поена, а Џу Пенг је додао 10.

Србија ће пут Турске кренути 26. августа, а прву утакмицу на Светском првенству играће два дана касније са Анголом у Кајзерију. Затим ће јој противници у Групи А бити Немачка, Јордан, Аустралија и Аргентина.

Селектор Душан Ивковић до тада ће морати да скрати списак за два имена што му неће бити лак задатак с обзиром да су његови изабраници на 11 припремних утакмица остварили девет победа и то пошто је дуел са Грчком због опште туче прекинут два минута и 40 секунди пре краја при водјству противника од 74:73.

Управо та туча условила је Ивковићеву одлуку да списак скрати у среду, пошто би Светска кошаркашка федерација тада могла да изрекне евентуалне казне за српске и грчке кошаркаше.

Дуел са Кином због могућих санкција ФИБА зато је практично био у другом плану. Посебно зато што питање победника није постојало, јер су домаћи од старта играли брзо и лако, са добром одбраном и много контри што је већ у осмом минуту донело двоцифрену предност од 21:11 после "ели-апа" Немање Бјелице на асистенцију Теодосића.

Прва четвртина је завршена водјством Србије од 28:17, а последњи покушај Кинеза да се врате у меч догодио се почетком друге деонице када су заостатак смањили на 27:30.

Србија је закуцавањима Стефана Марковића и Косте Перовића, као и тројком Ивана Паунића одбила напад гостију. Ритам су потом одржавали играчи који су на терен улазили са клупе, а предност Србије наставила је да се увећава до самог финиша, у другом полувремену пре свега због распуцаног Мачвана.

Убедљива разлика српским кошаркашима је омогућила и да бројним егзибиционим акцијама дижу на ноге око 15.000 посетиоца у Арени.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару