Тесна победа Србије

Побеђена Словенија. На старту Акрополис купа кошаркашка репрезентација савладала је у Атини селекцију Словеније са 82:81. Одлучујћи поени Величковића са линије слободних бацања. Ивковићеви изабраници сутра играју против Канаде, а у четвртак против домаћина Грчке.

Након победа на два припремна турнира у Истамбулу и Марибору наши кошаркаши се налазе у Атини где се игра традиционални Акрополис куп. Србија је на отварању савладала одличну селекцију Словеније са 82:81 (21:27, 17:24, 23:14, 21:16). Ово је осма узастопна победа наше репрезентације на припремама за Светско првенство.  

Обема екипама припало је по једно полувреме. Словенци су фантастично кренули. Наши кошаркаши су им донекле парирали, међутим, нису успевали да направе преокрет. У другој четвртини противник прави још већу разлику, стиже до максималних 16 поена предности, наши успевају да смање. Словенци су прво полуврем решили у своју корист  резултатом 38:51.

У другом полувремену, наши кошаркаши су заиграли агресивније. Снажнија одбрана донела је резултат. Предност противника топила се из минута у минут. Словенци успевају да одрже предност до самог финиша сусрета, када Србија долази до првог вођства - 82:81, што се испоставило и као коначан резултат. 

Најефикаснији у тиму Србије био је Новица Величковић са 21 поеном. Он је пет секунди пре краја донео победу свом тиму поенима са линије за слободна бацања. Капитен Ненад Крстић убацио је 17 поена уз седам скокова, а Миленко Тепић и Милош Теодосић додали су по 11 поена. У саставу Србије нису били Иван Паунић и Душко Савановић.

Најбољи у тиму Словеније био је Горан Драгич са 27 поена.

Србија: Кешељ 5, Тепић 11, Милосављевић, Теодосић 11, Бјелица 7, Марковић 2, Рашић 2, Радуљица, Крстић 17, Перовић 3, Величковић 21, Мачван 3.

Словенија: Слокар 6, Лакович 8, Мурић, Ризвић, Клобучар 9, Зоран Драгић, Нахбар 11, Горан Драгић 27, Јагодник, Зупан 4, Видмар 5, Брезец 11.

Распоред утакмица:

Уторак:
Србија - Словенија 82:81
Грчка - Канада 123:49

Среда:
18.00 Србија - Канада
20.45 Грчка - Словенија

Четвртак:
18.00 Словенија - Канада
20.45 Србија - Грчка

После турнира у Грчкој наша репрезентација ће у Београду играти још два меча против Кине, од којих ће један бити затворен за јавност.

Борба за место међу 12 путника на Светско првенство се наставља. Конкуренција је велика, тако да се очекују још боље партије наших играча, који у припремном периоду не знају за пораз. Селектор Ивковић је на слатким мукама, треба да изабере путнике за Турску.

Светско првенство у Кајзери (Турска) игра се од 28. августа до 12. септембра.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару