Читај ми!

Мари зауставио Ђоковића у Риму

Ђоковић - Мари 0:2 (3:6, 3:6). Новак Ђоковић није успео да одбрани титулу у Риму. Бољи од њега био је Британца Енди Мари и заслужено је освојио трофеј.

Киша, натопљен терен, честе расправе са судијом, омеле су Новака да се потпуно усредседи на меч. Мари се боље снашао, искористио грешке нашег аса и успео да, заслужено, стигне до титуле.

Британац је много боље ушао у меч. Константно је притискао сервис нашег тенисера и већ у четвтром гему стигао до брејка. Новак као да се тек тада пробудио и заиграо мало одлучније. Игра се распламсала. Наш тенисер је, и даље, пуно грешио што олакшавало посао противнику.

Мари је наставио да чува стечену предност и одбијао све нападе нашег аса, што је резултирало освајањем првог сета резултатом 6:3.

Други сет донео је много бољу игру нашег аса. Сада је он лагано освајао своје сервис гемове и притискао противников. Већ на први сервис Марија Новак пропушта прву брејк шансу на мечу. На наредни сервис противника наш тенисер је пропустио две шансе.

Оно што је пропустио Новак, није Мари. Напао је сервис нашег аса и искористио прву шансу за брејк. Потом је успео да освоји и свој сервис и поведе са 4:2. Новак је наставио да напада, али се Вританац успешно бранио и успео да се одбрани. Новим брејком у деветом гему Мари је стигао до титуле за коначних 6:3 и у другом сету.

Ток меча:

18.51 - Британац напада сервис нашег тенисера, 15:30. Дупла сервис грешка и Мари има две меч лопте. Користи прву и решава сет и меч у своју корист - 6:3 у другом сету.

18.47 - Наш тенисер напада сервис противника, 15:30. Мари успева да се извуче и освоји гем, 5:3.  

18.43 - У паузи Новак улази у озбиљну расправу са судијим, због кише која је натопила терен. Истакао је да је неколико пута могао да се повреди при проклизавању. Чак је запретио да ће прекинути да игра у оваквим условима.

18.41 - Ђоковић осваја свој сервис гем и смањује предност противника.

18.38 - После велике борбе Мари успева да потврди брејк, 4:2.

18.32 - Сада Мари притиска сервис нашег тенисера, 0:30. Ђоковић успева да се извуче, 30:30. Међутим, Британац осваја прву брејк шансу у другом сету. Сјајан ритерн и Мари одузима сервис нашем тенисеру, 2:3.

18.27 - Новак поново напада сервис противника, 15:30, потом осваја брејк лопту, 30:40. Након изједначења наш ас долази до друге брејк шансе. Британац се брани снажним сервисом. Мари успева да веже још два поена и освоји гем - 2:2. 

18.22 - Ђоковић поново негодује због наставка меча док киша пада. Судија Штајнер је рекао да ће прекинути меч на следећој паузи, уколико киша настави да пада овим интензитетом. 

18.19 - Нови лагано освојен сервис гем за нашег тенисера 2:1.

18.15 - Први гем на разлику на сервис Марија.  Након два изједначења наш тенисер има прву брејк шансу на мечу. Лоб није прошао, изједначење.Британац везује још два поена идобија гем, 1:1.

18.07 - Киша понво пада, играчи негодују што се игра под оваквим условима, али судија Штајнер није прекинуо меч.

18.06 - Новак осваја уводни гем другог сета са нулон, 1:0. 

18.02 - Мари је сервирао за сет. Лагано стиже до две сет лопте, користи другу за 6:3 у првом сету.

17.58 - Још један лаган гем за нашег тенисера, 5:3. 

17.53 - Новак покушава да притисне сервис противника, али све што је успео да уради је 30:30. Мари је сигуран, везује два поена и осваја гем, 5:2.

17.48 - Ђоковић лагано осваја свој сервис гем и смањује предност противника 4:2.

17.44 - Мари лако осваја свој сервис гем и тиме потврђује брејк.

17.41 - Киша је стала.

17.40 - Након губитка гема Новак је лупио рекет о подлогу а он је одскочио на трибине. Наш ас је "зарадио" опомену од судије, и на неки начин заратио и са овим арбитром. 

17.39 - Британац поново притиска сервис Ђоковића, 0:30. Мари потом осваја и две везане брејк шансе. Користи прву и има брејк предности, 1:3   

17.34 - Играчи све гласније негодују зашто се још увек игра, јер је киша све јача. Ђоковић је нагласио да су линије мокре, и судија Штајнер је изашао да провери и одлучио је да се меч настави.

17.33 - Мари понов осваја гем са нулом. 

17.32 - Киша све јаче пада. Није искључено да меч буде прекинут.

17.31 - Мари притиска сервис нашег тенисера, 15:30, а затим осваја и прву брејк шансу на мечу. Новак успева да се одбрани. Међутим, Британац долази до друге шансе. Ђоковић се брани сјајним сервисом. Нова шанса за противника одлази у неповрат. Првим асом на мечу Новак долати до предности, уследило је ново изједначење. Новак успева да веже два поена и после 11 и по минута игре решава гем у своју корист.

17.17 - Британац је сигуран на старту, осваја гем са нулом, 0:1 

17.15 - Почео је меч ...

17.09 - Након загревања очекујемо почетак меча.

17.08 - На подбацивању новчића више среће је имао Мари  и изабрао је да први сервира

17.05 - Играчи излазе на терен ...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару