Читај ми!

ИТФ муњевито одговорио Надалу

Рафаел Надал је експресно добио одговор Међународне тениске федерације на захтев да се поднесе извештај о његовим допинг тестовима. У одговору се не наводе детаљи, али се децидирано каже да Надал никада није пао на допинг тесту, нити је био суспендован због кршења антидопинг правила.

Рафаел Надал је, испровоциран инсинуацијама о допингу, затражио од ИТФ-а да објави све његове досадашње допинг резултате и уносе из биолошког пасоша. 

Надал је писмо послао у понедељак, када је и тужио бившу министарку спорта Француске Роселин Башело, која је прошлог месеца навела да је Шпанац паузирао седам месеци "највероватније због позитивних допинг резултата". 

Већ данас је од Међународне тениске федерације добио одговор, у коме се каже:

"ИТФ може да потврди како господин Надал никада није пао на тесту, нити је био суспендован због кршења антидопинг правила или било ког другог разлога у вези са Тениским антидопинг програмом."

Већ неколико месеци у светским, а нарочито у америчким и британским медијима, актуелне су спекулације о допингу у врхунском тенису које је покренула суспензија Марије Шарапове.

Уз прозивање свих врхунских тенисерки и тенисера да искажу свој став о њеном случају, као и њиховом односу према Шараповој, уследиле су инсинуације и разноврсна спиновања.

У почетку се чинило да је њихова основна мета био најбољи тенисер света Новак Ђоковић, кога су једне новине чак упоредиле са допинг скандал-мајстором Ленсом Армстронгом, али се онда "спин бумеранг" вратио па су у жижу интересовања таблоида дошли Енди Мари и Рафаел Надал.

За сада, ситуација је кулминирала у понедељак, када је Надал покренуо тужбу због изјаве бивше министарке спорта Француске Роселин Башело, али чини се да ту неће бити крај. Кад се закотрља "грудва" инсинуација и спекулација, она се не зауставља тако лако, а брзо се претвара у праву лавину бљувотина.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару