Читај ми!

Скандал "Вашингтон поста", Ђоковић упоређен са допингованим Армстронгом

Амерички лист "Вашингтон пост" придружио се кампањи, пре свега британских медија, против најбољег тенисера света Новака Ђоковића упоредивши га са допингованим бициклистом Ленсом Армстронгом. У ауторском тексту под насловом: "Новак Ђоковић није оптужен за допинг, али звучи језиво као Ленс Армстронг", лист је упоредио Ђоковићеву изјаву за Си-Ен-Ен после добијања награде "Лауреус" са Армстронговим "нападом" на новинара "Сандеј тајмса" после инсинуација у вези са допингом.

 

"Вашингтон пост" је Новака Ђоковића, најбољег спортисту света, упоредио са допингованом некадашњом звездом бициклизма Ленсом Армстронгом, инсинуирајући да су чак њихови ставови о допингу идентични, и то само због Новаковог мишљења да још нема доказа да најбољи тенисери света употребљавају недозвољене супстанце.

"Ђоковић, који није оптужен за било шта, очигледно није научио лекцију. Бранећи интегритет спорта, Ђоковић је умало завршио 'призивајући' погрешног момка", наводи се у тексту.

Наиме, Ђоковић је за Си-Ен-Ен рекао како "медији покушавају да креирају приче о допингу у тенису, али док год нема доказа да неко користи допинг, спорт је чист, да га таквог треба задржати и да је поносан на интегритет тениса".

Вашингтон пост је пренео ту Ђоковићеву изјаву, а затим подсетио на Армстронга, који је, како се наводи, пре десетак година, после текста новинара Сандеј тајмса Дејвида Волша, који га је оптужио за допинг (касније се испоставило да је то било тачно), рекао:

"Волш је најгори новинар кога знам. Постоје новинари који су спремни да лажу, да прете људима, да краду – а све не би ли ми нешто накачили. Све то само зарад сензационалне приче. Етика, стандарди, вредности, прецизност – то не занима људе као што је Волш."

Армстронг је својевремено био најбољи бициклиста на свету, освојио је седам узастопних титула на Тур де Франсу, али се испоставило да је користио допинг.

Аутор текста потом наводи низ примера где су бивши тенисери потврдили повремено коришћење недозвољених супстанци, да би перфидном манипулацијом на крају чланка заузео став како заправо "брани и саветује" најбољег спортисту света да промени своју тактику одбране интегритета тениса и спорта за шта се залаже.

Вашингтон пост закључује текст следећим речима:

"Тениски медији не оптужују Ђоковића за допинг, наравно, једноставно кажу да допинг постоји у спорту. Али, када је француски Екип 2005. јавио да је Армстронг био допингован када је 1999. освојио Тур де Франс, његов одговор је био сличан као Ђоковићева одбрана тениса:

"Нажалост, лов на вештице се наставља. Тај чланак није ништа друго него таблоидно новинарство."

Био је, све док те оптужбе нису коначно и доказане.

Можда би Ђоковић требало да размисли о другачијој тактици када брани свој спорт. Он, свакако, не би волео да се његове речи мешају са онима које је изговорио најпознатији спортиста умешан у допинг скандал", пише Вашингтон пост.

А управо је те речи и изјаве први измешао Вашингтон пост! Ако је и од "озбиљних" новина, па и таблоида – много је.

Број коментара 69

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару