Читај ми!

Ташмајдан спреман за реванш Британцима после 60 година

Градонацелник Београда Синиша Мали, председник Тениског савеза Србије Мирко Петровић, потпредседник Горан Ђоковић и министар омладине и спорта Вања Удовицић обишли су реновирани стадион Ташмајдан на ком ће се у јулу одиграти меч четвртфинала Дејвис купа између Србије и Велике Британије.

"Очекује нас још један спектакл на Ташу, после синоћњег спектакуларног рок концерта на отварању култног места за многе генерације Београђана. Сигуран сам да ће овај стадион то да буде и за неке нове генерације. Већ у јулу овде ћемо моћи да гледамо дуел Новака Ђоковића и Ендија Мареја, броја 1 и броја 2 у светском тенису", рекао је Мали.

Он се посебно захвалио специјалном госту Ивку Плећевићу, некадашњем репрезентативцу Југославије, који је играо 1956. меч Дејвис купа против Велике Британије, такође на Ташмајдану.

"Задовољство ми је што је данас са нама овде Ивко Плећевић , тај меч смо изгубили, али верујем да ћемо сада имати више среће, победити и пласирати се у полуфинале", истакао је Мали.

Плећевић је изразио одушевљење новим изгледом Ташмајдана речима да су некадашњи стадион и овај нови две димензије.

"Личе један на други, али ово сад је друга димензија, отприлике као и играчи. Ми смо онда играли тенис пет месеци, док је било лепо време, а после смо играли фудбал и друге спортове, док су Британци играли целе године, путовали по турнирима. Али, тако је кад си сиромах. Овде смо изгубили и од Мексиканаца, а једино смо победили Египћане, а ја сам имао срећу да играм сва три меча. Очекујем спектакл од овог меча и надам се победи, мада неће бити лако, као што ми мислимо", рекао је Плећевић.

Председник ТСС Мирко Петровић истакао је да је велика ствар што ће Србија играти са Британцима, баш 60 година касније.

"Хвала граду Београду, имамо континуитет сарадње, почевши од дуела са Казахстанцима у Дејвис купу и Белгијанка у ФЕД купу у Пиониру, па сада дуела са Британцима на Ташмајдану. Половином маја овде ће доћи ИТФ инспекција у контролу, али не верујем да ће бити проблема. Задовољни смо оним што смо видели, очекујем спектакл и нашу победу. Време је за реванш после 60 година", изјавио је Петровић.

Дуел између Србије и Велике Британије на програму је од 15. до 17. јула, а играће се на шљаци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару