Читај ми!

Почео Ролан Гарос, преноси ексклузивно на РТС-у

Од недеље 25.маја публика у Паризу и гледаоци РТС-а моћи ће да уживају у најбољем светском тенису на шљаци – почиње 112. Ролан Гарос. Пажња домаће јавности биће усмерена ка Новаку Ђоковићу и његовом покушају да коначно освоји једини гренд слем који му недостаје. Његове борбе на том путу, као и мечеве осталих наших представника, можете гледати ексклузивно на каналима Јавног сервиса.

15.00 - Американка Венус Вилијамс пласирала се у друго коло пошто је победила Швајцаркињу Белинду Бенчић са 6:4, 6:1. Она ће у другом колу играти против Ане Шмедлове из Словачке, која је победила Кинескињу Ђије Џенг са 6:7, 6:3, 6:4.

14.50 - Руски тенисер Михаел Јужни пласирао се у друго коло пошто је после преокрета победио Шпанца Пабла Карена Бусту са 3:2 у сетовима (3:6, 1:6, 6:3, 6:4, 6:0). Јужни, 15. носилац, у другом колу ће играти против Чеха Радека Штјепанека, који је, такође после преокрета са 3:2 (6:7, 3:6, 6:4, 6:3, 6:2) победио Аргентинца Факунда Аргуеља.

14.30 - Трећа тенисерка света Пољакиња Агњешка Радвањска пласирала се у друго коло пошто је победила Кинескињу Шуај Ченг са 6:3, 6:0.  Она ће у другом колу играти против победнице меча Францускиње Матилде Јохансон и Чехиње Каролине Плискове.

14.20 - Роџер Федерер се пласирао у другу рунду Ролан Гароса победом над Словаком Лукашом Лацком са 3:0 (6:2, 6:4, 6:2). Федерер, који се бори за другу титулу на Ролан Гаросу и 18. гренд слем, у следећој рунди ће играти против бољих из дуела у којем играју Португалац Гастао Елијаш и Аргентинац Дијего Себастијан Шварцман.

13.50 - Српска тенисерка Јована Јакшић није успела да се пласира у друго коло Ролан Гароса у Паризу, пошто је изгубила од 31. тенисерке света, Словакиње Данијеле Хантухове са 1:2 у сетовима (6:2, 2:6, 4:6).

Мечевима првог кола, у недељу у Паризу почиње 112. по реду Ролан Гарос, отворено првенство Француске у тенису. Радио-телевизија Србије обезбедила је директне преносе са другог гренд слема сезоне.

Свакако највише наде српски љубитељи тениса полажу у Новака Ђоковића и надају се да је коначно дошло врeме да се одсвира "Боже правде" на централном терену.

Наравно, највећег конкурента имаће у Рафаелу Надалу, најбољим играчем Ролан Гароса у историји.

Међутим, Ноле тирнир у Паризу дочекује осокољен победом над Шпанцем у финалу прошле недеље. ..

"Освајање Ролан Гароса ми је највећи приоритет ове сезоне. Сви ми маштамо о томе да освојимо овај турнир и зато покушавамо да темпирамо форму баш за такмичење у Паризу. У Монте Карлу сам победио најбољег тенисера на шљаци и то ми је дало менталну снагу и веру у себе. Не догађа се то сваког дана, Надал ретко губи на шљаци", поручио је Ђоковић.

Прва Новакова препрека биће Португалац Жоао Соза.

Осим Ђоковића и Надала тешко да би неко други могао да се умеша у битку за трофеј, али опет, Роџера Федерера никад не би требало отписати, као ни Ферера, Вавринку, Марија...

У конкуренцији девојака титулу брани Марија Шарапова, али без дилеме фаворит број 1 је Серена Вилијамс.

Своју шансу из прикрајка вребају бивше шампионке На Ли, Франческа Скјавоне али и наше тенисерке - Ана Ивановић и Јелена Јанковић. Можда чак и млада Јована Јакшић.

Србија може да се нада борби за трофеј и у мушком дублу где ће Ненад Зимоњић играти са Данијелом Нестором.

Наградни фонд овогодишњег Ролан Гароса највећи је у историји и износи 22 милиона евра.

Дакле, будите уз канале Радио-телевизије Србије и уживајте у сјајном тенису...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару