Читај ми!

Челси покренуо дисциплински поступак против Енца Фернандеза

Фубалски клуб Челси покренуо је интерни дисциплински поступак против аргентинског играча Енца Фернандеза након што је на друштвеним мрежама објавио снимак који према мишљењу Фудбалског савеза Француске укључује "расистичко и дискриминаторско" скандирање.

Француски савез је саопштио да ће поднети жалбу управном телу Међународне фудбалске федерације (Фифа) због видео снимка на ком се налази песма коју певају поједини фудбалери из аргентинског тима о играчима Француске.

Фернандезов саиграч из Челсија Весли Фофана, који има једну утакмицу за Француску, објавио је слику снимка на Инстаграму описујући ситуацију као "неспутани расизам".

Аргентински фудбалер је рекао да му је жао због видеа који је поставио док је Аргентина славила освајање Купа Америке.

"Песма садржи веома увредљив језик и нема апсолутно никаквог изговора за ове речи. Залажем се против дискриминације у свим облицима и извињавам се што сам ухваћен у еуфорију наше прославе Купа Америке. Тај видео, ти тренуци, те речи не одражавају ни моја уверења ни мој карактер", рекао је Фернандез.

Челси је оценио да је сваки вид дискриминације потпуно неприхватљив.

"Признајемо и ценимо јавно извињење нашег играча и искористићемо ово као прилику за едукацију. Клуб је покренуо интерни дисциплински поступак. Сваки облици дискриминаторног понашања сматрају потпуно неприхватљивим. Поносни смо што смо разнолик, инклузиван клуб у коме су људи из свих култура, заједница и идентитета добродошли", објавио је клуб.

Фудбалски савез Француске ће контактирати Аргентински савез у вези са видео снимком који је Фернандез објавио на друштвеним мрежама након што је Аргентина победила Колумбију са 1:0 у финалу Купа Америке у недељу.

У саопштењу Француског савеза наводи се да председник Филип Дијало најоштрије осуђује неприхватљиве и дискриминаторне примедбе које су изнете на рачун играча француског тима.

"Суочен са озбиљношћу ових шокантних примедби, супротних вредностима спорта и људских права, председник савеза је одлучио да се директно жали свом аргентинском колеги и Фифа и да поднесе правну тужбу за расно увредљиве и дискриминаторне примедбе", стоји у саопштењу Француског савеза.

Аргентински савез се до сад није огласио.

Челси у тиму има седам играча из Француске - Фофана, Аксел Дисаси, Беноа Бадијашил, Лесли Угочукву, Кристофер Нкунку, Мало Густо и Маланг Сар.

Аргентина је победила Француску у финалу Светског првенства 2022. године у Катару.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару