Зимоњић: Шансе подједнаке

Биће изузетно тешко, очекује се пуна арена и велика подршка домаћој репрезентацији. Сваки меч је врло отворен и мислим да су шансе подједнаке", оценио је Ненад Зимоњић уочи четвртфинала Дејвис купа против Чешке. Најискуснији српски тенисер навео да је најважније да се екипа навикне на подлогу.

Најискуснији репрезентативац Србије у тенису Ненад Зимоњић рекао је да ће мечеви у четвртфиналу Дејвис купа са Чешком бити "отоврени" и да обе репрезентације имају једнаке шансе за пласман у полуфинале.

"Биће изузетно тешко, очекује се пуна арена и велика подршка домаћој репрезентацији. Сваки меч је врло отворен и мислим да су шансе подједнаке", оценио је Зимоњић.

Он је истакао да репрезентативци Србије морају што боље да се прилагоде шљаци на којој ће се играти мечеви у Прагу, како би дошли до три победе у дуелу са Чесима.

"Требало би доћи до три поена, а није битно како. Мислим да је важно да се што више адаптирамо на подлогу и спремно дочекамо своје мечеве. У том случају мислим да имамо шансу да победимо Чехе", додао је 35-годишњи дубл играч.

Још није познато са ким у пару ће играти Зимоњић, док се очекује да Чешку представљају Томаш Бердих и Радек Штепанек.

"Бердих и Штепанек су изузетни играчи, како у синглу тако и у дублу. Пре две године смо Новак (Ђоковић) и ја изгубили од њих у Београду. Неће бити лако ни овај пут с ким год да будем био у пару, али мислим да би требало да се концентришемо на нашу игру. Тренутна форма и број искоришћених шанси које се укажу пресудиће меч", оценио је Зимоњић.

Он је додао да репрезентација Србије захваљујући великом искуству може свакога да победи.

"Имамо тим који може свакога да победи, без обзира на подлогу на којој играмо. Већина репрезентативаца има довољно искуства играња и код куће и у гостима, па не видим разлог да ово буде нешто другачији меч", истакао је Зимоњић.

Дуел Чешке и Србије у прашкој О2 арени играће се од 6. до 8. априла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи