“Ратници“ изједначили са Торонтом

Кошаркаши Голден стејта су наиграли Торонто са 109:104 на гостујућем терену и дошли до изједначења у победама после друге утакмице финалне серије. Гости су тријумфовали одличном тимском игром којом су полетком другог полувремена начинили резултатски преокрет и дошли до победе.

Торонто је и у другу утакмицу ушао сигурно и током првог полувремена повео са двоцифреном разликом.

Отишло се на паузу у полувремену и када се учинило да ни у овом мечу неће бити велике неизвесности ко ће бити победниик, уследило је изненађење.

Иако су губили са 12 поена разлике, „Ратници" у трећој четвртини успевају да преокрену резултат и пређу у вођство. Предводили су их Клеј Томпсон и Стеф Кари а тим је за преокрет направио серију од чак 18:0, да би у једном тренутку имали и 13 поена предности. Тај део меча Голден стејт је завршио са 88:80.

У наставку је Торонто повећао притисак али је у изванредној серији, у којој „ратници" чак пет минута нису постигли поен, успео само да смањи разлику на два поена и меч у финишу уведе у неизвесну завршницу. Шест секунди пре краја Игудала је погодио тројку за 109:104 и практично решио утакмицу.

Упркос победи актуелни првак Голден стејт ће у наставку финалне серије, која се сели на њигов терен у ноћи између среде и четвртка, бити у великом проблему јер се у последњој четвртини повредио и терен храмајући напустио Клеј Томпсон а у тиму већ дуже нема ни повређеног Кевина Дурента.

Клеј Томпсон је синоћ био и најефикаснији играч тима победника са 25 поена, Стеф Кари је додао 23, Дрејмонд Грин је имао 17 поена, десет скокова и девет асистенција, а ДеМаркус Казинс 11 поена и десет ухваћених лопти.

У домаћој екипи Кавај Ленард је био најефикаснији играч меча са 34 поена и 14 скокова, али им је то слаба утеха, а следили су га Фред Венвлит са 17 и Кајл Лаури са 13 поена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару