Загорац: Дотучени смо до колена

Кошаркаш Партизана Раде Загорац после пораза од Црвене звезде (84:63) у полуфиналу плеј-офа АБА лиге признао је да је ривал био доминатнији у сваком сегменту игре и да је његов тим дотучен до колена, али да верује да ће следеће сезоне бити другачији исход.

"Тешко је сада стати пред вас новинаре и рећи нешто што је рационално и што има смисла. Честитке Звезди, заслужено је ушла у финале. Партизан расте, то је јасно, али још није порастао. Раст овог тима није линеаран, треба да прође време. Сваки напредак захтева неко време и можда није реално очекивати да се све то деси у једној сезони", рекао је Загорац после меча.

Загорац верује да ће црно-бели за око годину дана бити у бољој позицији него данас.

"За неких 12 месеци, неких 12 момака ће бити опет на овом паркету и играће против исте ове екипе. Сигуран сам да ће бити у бољој ситуацији и додатно конкурентнији за коначан циљ који Партизан има. Раде се добре ствари, добре ствари су урађене. У овом тренутку се више није могло јер је квалитет сигурно превагнуо на Звездину страну. Ни једног тренутка не желим то да оспорим и људски им честитам", казао је Загорац.

Крилни кошаркаш црно-белих рекао је и да Звезда надиграла његов тим у сваком сегменту.

"Потпуно смо дотучени до колена. Није пријатно нимало и пазим шта ћу да кажем јер су емоције јаке у овом тренутку. Разлика је реална, Звезда нас је у потпуности надиграла, али то не сме да завара укупан утисак и укупан укус целе сезоне, која је повратничка Партизана на велику сцену", рекао је он.

Загорац је објаснио и шта је био узрок убедљивог пораза и колико је он тешко пао целом тиму.

"Сувише је рано за анализе. Звезда је била конкретнија, са јаснијом идејом је ушла у утакмицу, ослабљена можда и најбољим играчем. Када све те ствари узмете у обзир и овакву утакмицу, мора им се скинути капа. Свакоме од ових 12 момака је то тешко пало и свима је ово један од најтежих пораза у каријери. Али, сви смо живи и здрави, настављамо даље. Имаћемо неко време за одмор и будите сигурни да Партизан неће стати на овоме и да ће Партизан наставити да се диже до коначног успеха који смо замислили", закључио је Загорац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи