Борац ишчупао продужетак и победу у Бару

Кошаркаши Борца из Чачка победили су у Бару после продужетка екипу Морнара резултатом 98:90 у утакмици петог кола регионалне АБА лиге.

Борац ишчупао продужетак и победу у Бару Борац ишчупао продужетак и победу у Бару

Након пет одиграних утакмица, Морнар је још увек без победе у АБА лиги. Изгубили су Барани пред својим навијачима и од чачанског Борца, који је уписао други тријумф, могло би се испоставити веома важан у борби за опстанак.

Кошаркаши Морнара су имали победу у џепу, али су у последњих 15 секунди четвртог периода, док је на семафору писало 86:84, промашили чак три слободна бацања - два Илија Ђоковић и једно Ловре Руњић.

Хрват је једном био прецизан са линије пенала, па су Барани пред последњи напад Борца имали три поена предности (87:84), али су пропустили прилику да направе фаул и спрече покушај за три поена, што је умео да казни Литванац Паулиjус Валинскас. Погодио је из велике даљине и меч увео у продужетак.

Шокирани сопственим пропустима, кошаркаши Морнара су у додатних пет минута убацили само три поена, па Чачанима није било тешко да овере тријумф и дођу до важног брејка.

Борац је средином другог квартала имао највећих девет поена предности (26:35), али је Морнар до краја првог полувремена успео да сведе заостатак на прихватљивих пет поена (38:43), а потом уведе утакмицу у потпуни егал, који је трајао све до продужетка.

Најефикаснији у победничком тиму био је Марко Јошило са 22 постигнута поена, 11 скокова и пет асистенција. Болдвин је убацио 14, а Николић, Гагић и Манојловић по 13. Морнар је предводио Џенкинс са 22 поена, а Руњић се зауставио на 17.

Борац ће у наредној рудни АБА лиге дочекати екипу Сплита у Чачку, док ће Морнар играти против Спартака у Суботици.

АБА лига, пето коло:

Петак:
Игокеа - Цедевита Олимпија 91:78
ФМП - Цибона 89:84

Субота:
Морнар - Борац 90:98 (87:87)
Сплит - Мега 90:80

Недеља:
Дубаи - Спартак 17.00
Задар - Партизан 19.00
Крка - Дерби 21.00

Понедељак:
Будућност - Црвена звезда 19.00

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи