Мега боља од финалисте НЦАА лиге

Кошаркаши Мега Бемаxа савладали су вечерас вицешампионе НЦАА екипу Мичиген Вулверинс 73:81 (21:16, 7:18, 17:20, 28:27) у првог контролном мечу у месту Сан Ђулија де Вилаторта у Шпанији.

Изабраници Дејана Милојевића су сјајном одбраном у другој и трећој четвртини стигли до 18 поена разлике, коју је Мичиген успео да спусти на само 2 поена у последњој четвртини, али су играчи Меге одбили напад Мичигена и на крају заслужено славили.

Најбољи у редовима Мега Бемаxа су били Мушиди са 19 поена, Битадзе са 16 уз 10 скокова као и Мокока са 13, док је Фундић забележио по 9 поена и скокова. У екипи Мичигена су се истакли Пули са 16 и Браздеикис са 15 поена.

Мега на почетку меча после скокова у нападу стиже до предности 7:11, али је Мичиген заиграо боље у нападу и успео до краја четртине да преузме вођство, 21:16. Фантастична одбрана играча Меге је лимитирала вицешампионе НЦАА на само 3 поена за 8 минута игре, а на полувреме се отишло са 28:34 уз 8 поена Битадзеа и 7 поена Мококе.

Сјајна игра изабраника Дејана Милојевића се наставила и у трећој четвртини где је средином периода Мега серијом 0:12 стигла до плус 18, 28:46. Мичиген узвраћа серијом 11:2 за 39:48 после чега је Милојевић затражио тајм-аут. До краја четвртине се Мега консолидовала па је резултат пред последњих 10 минута 45:54.

У последњој четвртини је Мичиген успео да спусти минус на само 2 поена (57:59) на 5 и по минута до краја, али су играчи Меге одбили напад вицешампиона НЦАА и на крају славили са 73:81.

Мега у петак од 20 сати игра против АЦБ лигаша Естудијантеса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи