Универзитетска репрезентација Србије отпутовала у Кину

Универзитетска кошаркашка репрезентације Србије отпутовала је у Кину где ће учествовати на турнирима у Далијану и Шенжену што ће им бити генерална проба пред старт летње Универзијаде која се од 19. до 30. августа одржава Тајпеју.

У Далијану ривали Србије биће Црна Гора, Литванија и тим кинеске ЦБА лиге. У Шенжену ће уместо Литваније учестовати селекција Летоније, док ће противници бити исти, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

Изабраници селектора Зорана Тодоровића припремали су се у Зрењанину, а 2. августа одиграли су и контролну утакмицу против А репрезентације Србије.

Тодоровић је подсетио колико је имао проблема због отказа првобитно позваних играча, али је истакао да играчима који су у тиму то није сметало да добро раде на припремама и покажу "колико им је стало до националног дреса".

"Очекују нас велики изазови. Далек пут у Кину, шест напорних утакмица, где морамо што боље да распоредимо снаге и сачувамо се од повреда како бисмо спремни дочекали старт Универзијаде што нам је примарни циљ. Учинићемо све да будемо међу прве две екипе и тако изборимо пласман у елиминациону фазу", рекао је Тодоровић.

Репрезентација Србије се на Универзијади налази се у групи са селекцијама Мађарске, Јужне Кореје, Летоније, Мексика и домаћина Тајпеја.

На турнирима у Кини и на Универзијади играће: Страхиња Јовановић (ОКК Београд), Вељко Бркић (Младост Земун), Миленко Вељковић (Младост Земун), Марко Тејић (Мега Бемакс), Немања Ненадић (Дунав Бановци), Никола Павловић (Смедерево), Илија Ђоковић (Борац), Алекса Николић (САД), Андрија Шаренац (САД), Новак Топаловић (САД), Милош Вранеш (САД) и Андрија Матић (САД).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи