Читај ми!

Будућност победила Мега Лекс у Подгорици

Кошаркаши Будућности победили су у Подгорици Мега Лекс са 88:80 (11:26, 26:11, 27:21, 24:22) у првој утакмици 16. кола Јадранске лиге, и тако окончали серију од четири узастопна пораза у регионалном такмичењу. Милојевић: Лако смо испустили предност.

Мега је добро почела утакмицу, у раној фази стекла је двоцифрену предност, коју је сачувала до краја прве четвртине, али је екипа Дејана Милојевића пала у наставку, што је Будућност искористила и до полувремена стигла до изједначења.

Будућност је средином треће четвртине успоставила контролу над утакмицом и постепено почела да ствара предност, која је чак пет минута пре краја утакмице износила и 16 поена, 78:62.

Подгоричане је до победе предводио Маркус Вилијамс са 22 поена и девет асистенција, а Сеад Шеховић додао је 13.

Најефикаснији у Меги био је Раде Загорац са 23 поена, а уз то је имао и девет ухваћених лопти, док је Алфа Каба имао "дабл-дабл" учинак од 18 поена и 11 скокова.

Будућност је трећа на табели Јадранске лиге са 11 победа и пет пораза, док је Мега осма с скором 5/11.

Милојевић: Лако смо испустили предност


Тренер кошаркашка Мега Лекса Дејан Милојевић рекао је вечерас да је његова екипа лако испустила стечену предност, али да је Будућност у Подгорици заслужено победила у 16. колу Јадранске лиге.

"Честитам Будућности на заслуженој победи. Имали смо неких добрих минута, али смо прелако испустили разлику која је била тешко стечена. Када не материјализујете предност против веома квалитетне екипе, онда на крају стигне пораз", рекао је Милојевић после утакмице.

"Одиграли смо 30-ак минута отворене утакмице, међутим, у последњој четвртини је Будућност преломила. Желим Подгоричанима све најбоље и надам се да ће имати сезону какву желе", казао је Милојевић.

Најбољи у редовима Мега Лекса био је Раде Загорац са 23 поена и девет скокова. Он је рекао да његова екипа није одговорила на прави начин на чврсту игру Будућности.

"Честитам Будућности на важној победи. Сматрам да смо имали пад који није смео да се деси на плус 17. Нисмо одговорили на прави начин на њихову чвршћу игру, били смо мекани и то је сигурно разлог што су се вратили у егал, и потом играјући на једну лопту, преломили меч у завршници", рекао је Загорац.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи