Читај ми!

Дерозан и Драгић одлични у победи и поразу

Протеклу НБА ноћ обележиле победе гостујућих екипа у три од пет одиграних утакмица. Торонто, предвођен расположеним Дерозаном, савладао Орландо са 79:109, Јута надиграла Мемфис са 73:85, а Бостон поразио Мајами са 105:95, упркос одличној игри Горана Драгића и Вајтсајда. Сан Антонио је на свом терену савладао Њу Орлеанс са 113:100, а Филаделфија после драматичне завршнице славила победу против Бруклина од 108:107.

Доминантном игром на гостовању, Торонто је прегазио Орландо са убедљивих 30 кошева разлике, а Демар Дерозан је са 31 поеном по ефикасности предводио тим.

Са по 16 поена пратили су га Валанциунас и Ловри, а Фурније, најефикаснији играч Орланда, убацио је тек 15 поена.

И Mајами је претрпео пораз на свом терену од Бостона са 95:105, иако су његова два играча била најефикаснија по шутерском учинку.

Горан Драгић је пружио једну од најбољих игара и завршио меч са 31 поеном, а одлично га је пратио Вајрсајд, са 23 поена. То ипак није било довољно за победу, јер остатак екипе није био тако успешан.

Најефикаснији у тиму Бостона био је Томас са 23 поена, као трећи на листи ефикасности, али га је тим одлично пратио, па је Бредли додао 20, Хорфорд 17, а Кровдер 15 поена.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Филаделфије и Бруклина – 108:107, где је мало недостајало да и у овом мечу победу однесе гостујућа екипа.

У самом финишу, гости су тројком успели да дођу до само поена разлике и покушали да се изборе за нову шансу за шут, али им је то измакло, у последњој секунди меча.

Сан Антонио се уочи меча против Њу Орлеанса одужио легендарном Тиму Данкану и подигао његов дрес са бројем 21 под сводове дворане.

Петоструки освајач шампионског прстена, два пута МВП лиге и три пута МВП финала није крио емоције након лепих речи које су о њему изнели тренер Грег Поповић и дојучерашњи саиграчи Мануел Ђинобили и Тони Паркер.

На терену је такође било као некад, пошто су Спарси славили 113:100, понајвише захваљујући Ламаркусу Олдриџу, који је постигао 22 поена.

Резултати:

Мемфис - Јута 73:82,
Мајами - Бостон 95:105,
Орландо - Торонто 79:109,
Филаделфија - Бруклин 108:107,
Сан Антонио - Њу Орлеанс 113:100,
Вашингтон - ЛА Клиперси 117:110,
Далас - Сакраменто 99:79. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи