Џикић: Први кикс у сезони, видећемо какав је карактер тима

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је његов тим вечерас доживео прву кикс утакмицу у сезони поразом од Шарлрое у Лиги шампиона, и оценио да ће се сада видети какав је карактер његових кошаркаша.

"Хвала вам што сте дошли да извештавате о овој утакмици, али, да будем искрен, не бисте много пропустили ни да нисте дошли. Играли смо слабо и дошла је та кикс утакмица у сезони, пошто смо досадашње поразе доживели од екипа које су квалитетније од нас", рекао је Џикић новинарима после меча.

Шарлроа је вечерас победио са 84:70 у петом колу Лиге шампиона и тако остварио своју прву победу у том такмичењу, а Партизану нанео други пораз.

"Имали смо проблема са енергијом у одбрани и сутра ће се видети зашто. Рекао сам играчима да смо сви заједно и када се побеђује и када се губи. Ја не показујем прстима ко је крив. Није време за то, новембар је. Нисам задовољан тим делом наше игре. Остаје да се пронађу грешке. Не тражимо алиби ни у судијама, али нисмо имали под контролом ствари које је требало да имамо и то је резултирало поразом. Ово је први кикс у сезони и сада ћемо видети какав је карактер ове екипе. Свима је било лепо после 6:0 у Јадранској лиги, сада ћемо видети како је кад се губи", рекао је тренер.

Џикић је оценио да не би био задовољан "енергијом, иницијативом и борбеношћу" чак и да је тим преокренуо.

"Тиме сам био много задовољнији на неким утакмицама које смо губили. Морамо да се погледамо у огледало, морају да се погледају у огледало и да схвате ко су и шта су и да виде шта могу да допринесу клубу и резултатима клуба. Не пада ми на памет да их нешто браним. Свашта сам им рекао нешто у свлачионици и они су се сложили, него ајде, да не псујем на конференцији за новинаре", рекао је Џикић.

Тренер Шарлрое Фулвио Бастијанини рекао је да се његов тим држао плана и да је зато победио, као и да му је драго што је екипа коначно пронашла хемију у екипи.

"Добра утакмица за нас, поготово што смо пре тога били у лошој серији и нисмо имали ратнички дух. Колективно смо добро одиграли, а мени је важно да играмо тако. Нашли смо коначно хемију у тиму и то ће нам много значити за наставак такмичења. Партизан је сјајан тим, са добрим високим играчима и једини начин да добијемо био је да играмо агресивно. Драго ми је што смо победили један тако велики тим као што је Партизан", рекао је Бастијанини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи